Hırvatistan Meclis Başkan Reiner Saraybosna'da:

Hırvatistan Meclis Başkan Reiner Saraybosna'da:
"Hırvatistan, Bosna Hersek'in istikrarını ve bütünlüğünü savunuyor, Avrupa yolunda da ona destek oluyor"

SARAYBOSNA (AA) - Hırvatistan Meclis Başkanı Zeljko Reiner, "Hırvatistan Bosna Hersek'in istikrarını ve bütünlüğünü savunuyor, Avrupa yolunda da ona destek oluyor." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Saraybosna'ya gelen Reiner, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Mladen Bosic ile görüştü.

Parlamento binasındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Reiner, iki ülke arasındaki ilişkilerde herhangi bir sorun olmadığına işaret ederek, "İşbirliğimiz son derece iyi düzeyde. Bazı meseleler olsa da bunların diyalogla her iki tarafı memnun edecek şekilde çözülebileceği konusunda hemfikiriz." diye konuştu.

İki ülkenin özellikle altyapı ve enerji projeleri konusunda işbirliği yapması gerektiğini anlatan Reiner, bu iki konunun sadece Bosna Hersek ve Hırvatistan için değil, tüm bölge ülkeleri için önemli olduğuna dikkati çekti.

Reiner, ziyaretinin, Hırvatistan'ın Bosna Hersek'e desteğinin göstergesi olduğunu belirterek, "Hırvatistan Bosna Hersek'in istikrarını ve bütünlüğünü savunuyor, Avrupa yolunda da ona destek oluyor." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Bosic de Bosna Hersek'in AB üyelik sürecinde Hırvatistan'ın desteğinin önemine işaret ederek, "Bu önemli çünkü Bosna Hersek ile Hırvatistan arasındaki sınır, bir AB üyesi ülke ile AB üyesi olmayan ülke arasındaki en uzun sınır." dedi.

Reiner, Saraybosna'daki temasları kapsamında ayrıca, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile konseyin Hırvat üyesi Dragan Covic ve Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile bir araya geldi.

Reiner, Bosna Hersek ziyareti kapsamında ayrıca, Banya Luka, Mostar ve Kiseljak şehirlerinde de temaslarda bulunacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.