Hisarlık Yaylası'nın muazzam çehresi

Hisarlık Yaylası'nın muazzam çehresi
Şehrin ve bölgenin bilinmeyen gizemli köşesi

Ramazan Bilgili

Hadim’in dağlarında kurulu Bozkır yaylası, Bozkır Hisarlık mahallesinin göçtüğü yayla. Yurt dışında oturan Hisarlıklılar sırf bu manzarayı yerinde görmek için bu mevsimde Hisarlık yaylasına gelirler. Şenliklerini bu yaylada yaparlar. Dahası dünyanın en güçlü ve tanınmış fotoğraf sanatçıları bu bölgenin bilinmeyen güzelliklerini 4 mevsim görüntülemek için adeta burada çadır kuruyorlar.

Güzel Anadolu’nun bilinmeyen köşelerini görmek, ortaya çıkarmak onları önce kendi insanımıza sonra da dünyaya kazandırmak için hiç uğraş veriyor muyuz?  Bırakın Anadolu’nun her köşesinde ki tarih, sanat, doğa şaheserlerini kendi yaşadığımız dağların, ovaların, ırmakların insan eli değmemiş güzelliklerini görebilmek için ne yapıyoruz?

İşte sadece Konya’nın en çok satan, okunan ve gündem oluşturan gazetesi için değil dosyaları ve haberleri ile ünü artık yurt dışına ulaşmış yayın organı PUSULA’nın değerli okurları için aldık fotoğraf makinemizi, çıkınımızı sırtımıza sardık ve vurduk kendimizi dağlara.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bugün sizlere belki de pek çok Konyalı hemşerimizin hiç gidip görmediği belki de ismini dahi duymadığı eşsiz bir doğa parçasından söz edeceğiz.       

Rakım 1850 ye ulaştığımız zaman nefes alış verişimiz bile değişmişti.

Burası dünyanın dört bir yanına dağılmış Hisarlık’lı insanlarımızın yılda bir defa içinde olsa şenlik için toplandığı yaylalarda idik.

Kendine özgü insanı, suyu ayaz ve sert, yaz mevsiminin en sıcak günlerinde bile yorgansız yatamayacağınız soğuk ikliminde Torosların zirvesinde Hadim’in dağlarında kurulu Bozkır yaylası.. Bozkır Hisarlık mahallesinin göçtüğü mükemmel bir yayla.

Burada nereye bakarsanız bakın gözünüzün gördüğü her yer bir tablo eseri gibi. in hem ilginç hem de üzücü olan yanı ne biliyor musunuz?

Dağlarda taşlarda dolaşırken grup grup insanlar ile karşılaşıyoruz. Ama anlaşamıyoruz. Çünkü bu insanlar farklı ülkelerden gelen doğaseverler. Fotoğraf sanatçıları.

Burası bugünlerde rengarenk.

Kışın ise beyaz örtünün altında daha gizemli. Ve kar üstünde bu kez avcılarımızı görüyorsunuz. Kar, kış ve av. Bu da insanlarımızın farklı bir hobisi tabii ki. Yasal çerçevesi içerisinde.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.