HIV ve AIDS Hastalık Değil!

HIV ve AIDS Hastalık Değil!
Bilim adamları virüse sahip olan 2 insan üzerinde yaptıkları araştırmalarda bir virüsün genlerdeki HIV ve AIDS belirtisi göstermelerine rağmen etkilenmelerine rağmen çoğalmadığı hatta etkisiz hale geldiğini tespit ederken iki deneğin gen haritası çıkartıl

Koalaların 1920′den bu yana topluca ölümlerine ne sebepten olan HIV’e benzer bir virüse dirençli hale geldiğini, virüsün “etkisiz bir biçimde” DNA’larında sindirildiğini ifade eden bilim adamlarının araştırması aynı mekanizmayla HIV taşıyanların iyileşebileceğini gösterdi.

HIV taşıyan ancak hastalık belirtisi göstermeyen 2 kişinin gen haritasını inceleyen bilim insanları genlerde meydana gelen bazı değişiklikler sayesinde virüsün çoğalmadığını ve etkisiz hale geldiğini gördü. Virüsün DNA’nın içinde kaldığını ve hastaların iyileştiğini kaydeden bilim insanları bunun nedenini araştırdı.
Bilim insanları , virüsle çabalayan ancak HIV’in etkisiz hale getirdiği apobec adlı enzimin harekete geçirilmesi sayesinde koalalarda olduğu gibi “virüsün genlere işleyerek” AIDS hastalarını iyileştirilebileceğini ifade etti .
Araştırmanın sonuçları “Clinical Microbiology and Infection” dergisinde yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.