Hizbullah komutanı Bedreddin'in Suriye'de öldürülmesi

Hizbullah komutanı Bedreddin'in Suriye'de öldürülmesi
İsrail'in eski ulusal güvenlik danışmanı Amidror:"Öldürülmesi iyi bir haber. Ancak İsrail, düşmanlarını hedef alan her suikasttan sorumlu değildir. Sorumluluğun kime ait olduğunu bilmiyoruz"

KUDÜS (AA) - İsrail'in eski ulusal güvenlik danışmanı Yaakov Amidror, Hizbullah'ın önde gelen komutanlarından Mustafa Bedreddin'in İsrail tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu öldürüldüğü iddiasını reddetti.

Amidror, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Hizbullah komutanı Bedreddin'e işaret ederek, "Öldürülmesi iyi bir haber. Ancak İsrail, düşmanlarını hedef alan her suikasttan sorumlu değildir. Sorumluluğun kime ait olduğunu bilmiyoruz." dedi.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Likud Partisi milletvekillerinden Bölgesel İşbirliği Bakan Yardımcısı Eyüb Kara da İsrail'in, Bedreddin'in öldürülmesiyle ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahshon ise gazetecilerin Bedreddin'in öldürülmesine ilişkin sorduğu soruya "yorum yok" karşılığını verdi.

Öte yandan Halep'te rejim ordusu ve İran destekli milislerle savaşan Fetih Ordusu çatısı altındaki gruplardan Ceyş ül-Sunne ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bedredddin'in, Han Tuman beldesinde öldürüldüğünü iddia etti. Ancak örgüt, Bedreddin'in çatışmalar sırasında öldürülüp öldürülmediğine ilişkin ayrıntı paylaşmadı.

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada Bedreddin'in Suriye'de Şam Havalimanı yakınında gerçekleşen bir patlama sonucu hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Açıklamada patlamanın nasıl gerçekleştiğine dair araştırmanın sürdüğü belirtilirken İran'a yakın basın kuruluşları saldırıyı İsrail'in düzenlediğini iddia etmişti.

ABD ve İsrail'in terör listesinde bulunan 55 yaşındaki Mustafa Bedreddin, Lübnan'ın eski başbakanı Refik Hariri'nin öldürüldüğü 2005 yılındaki bombalı suikastla ilgili Birleşmiş Milletler'in (BM) kurduğu özel mahkemede aranan beş Hizbullah üyesinden biriydi.

Eniştesi İmad Mugniye'nin 2008'de öldürülmesinden sonra Hizbullah'ın askeri kanadının başına geçtiği iddia edilen Bedreddin, aynı zamanda Hizbullah'ın kurucuları arasındaydı.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.