Hızır gibi yetişiyorlar!

Hızır gibi yetişiyorlar!
Ambulansların trafikten dolayı ulaşmada sorun yaşadığı yerlere olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan 112 motorize ekipler yaptıkları tıbbi müdahaleler ile hayat kurtarmaya devam ediyor

SAATTE 200 KİLOMETRE

Şehir içindeki yoğun trafik ve ambulans yollarının tıkalı olması nedeniyle acil tıbbi yardımlarda motorize ekipler büyük rol üstleniyor. Olay yerine hızla ulaşarak gerekli acil tıbbi yardımı gerçekleştiren 112 motorize ekipleri yaptıkları tıbbi müdahalelerle hayat kurtarıyor. Saatte 200 kilometre hıza ulaşan bu ekipler, gerekli bilgi ve donanıma sahip gönüllü sağlık personellerinden oluşuyor.

VAKAYA EN HIZLI ERİŞİM

Motorize ekiplerin yaz döneminde kullanıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Ambulansların ulaşım sıkıntısı nedeniyle gitmekte zorluk çektiği yerlerde ya da çok acil vakalarda motorize ekiplerimiz devreye giriyor. Eğer vakanın taşınması gerekiyorsa merkezi bilgilendiriyorlar ve yeni bir ambulansın hızlı bir şekilde naklini sağlıyorlar. Motorize ekiplerimizin vakaya ulaşma ortalaması 8 dakikanın altında” dedi.

102 KEZ DÜNYA TURU

Kara ambulanslarının da ilk 10 dakikada hastaya ulaştığını ifade eden Küçükkendirici, “Vakaya ulaşma oranımız şuanda yüzde 91’lerde. Kırsal kesimlere de ulaşma süremiz yaklaşık yarım saat sürüyor. 112 olarak günde 400 civarında vakaya ulaşıyoruz. Elimize ulaşan verilere göre de ambulanslarımız son 8 ayda 3 milyon 490 bin kilometre yaptı. Yine geçtiğimiz sene ambulanslarımız 102 defa dünya turu yapmış” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.