“Hizmette siyaset olmaz”

“Hizmette siyaset olmaz”
Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı Cihanbeyli’nin yine Kürt kökenli ve Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin makamındayız bu hafta.

derya-demir.png

DERYA DEMİR'İN RÖPORTAJI

O kültürün samimiyeti ve misafirperverliği ile sıcak çaylarımızı yudumlarken konumuz elbette belediye çalışmaları, Cihanbeyli’nin kültürel yapısı. Barışçıl, kardeşçe yaşamın bir örneği olan ilçede yapılan, yapılacak olan hizmetler de bu sohbette…

Öncelikle nasıl bir Cihanbeyli devraldınız ve sizin yönetiminizde nasıl bir Cihanbeyli var?

11 ilden büyük, 10 il ile eşdeğer yüz ölçümüne sahip, Türkiye’nin en büyük ilçesinin yönetimini devraldık aslında. Büyüklük herkes için bir dezavantajdı, ancak biz bunu yaptığımız projeler ile zamanla avantaja çevirdik. Yönetimi devraldığımız zaman Cihanbeyli pek iç açıcı bir ilçe değildi. Kurumsallaşma adına bir şeyler yapmak istedik öncelikle. Çalışmalarımız netice verdi ve 3 merkez ilçeden sonra birinci hale getirdik Cihanbeyli’yi. Bunun yanında artık Cihanbeyli’nin, memurların veya görev anlamıyla buraya gelenlerin kaçacağı bir yer değil de yaşanılabilir bir ilçe olması için uğraştık, uğraşmaya devam ediyoruz. Yine Cihanbeyli’nin göç veren değil de göç alan bir ilçe olması için uğraş veriyoruz ve bunu da başaracağız. Halkın ‘olumsuz’ olarak nitelendirdiği Büyükşehir Yasası bizim yönetimimiz ile olumlu bir hal aldı zihinlerde. Artık bu konu ile ilgili şikayetler de minimuma indirildi.

dsc_0023-001.jpg

“YATIRIMLAR BÜYÜK ŞEHİRLERİ KISKANDIRACAK”

Cihanbeyli’ye neler kazandırdınız ve neler kazandırmaya devam edeceksiniz?

Belediyemize ait, ne fazla sayıda gayrimenkul ne de başka bir maddi kaynak vardı. Ancak biz buna rağmen yılmadan, kendi imkanlarımızı kullanarak birçok proje gerçekleştirdik. Yaptığımız projelere bakacak olursak, Türkiye’de ilk defa mobil belediyecilik sistemini biz kurduk. Bu sistem ile her taşrada birimlerimiz bulunuyor ve vakit kaybetmeden o birimlerdeki elemanlar vatandaşlara hızlı hizmet sunabiliyor. İmara açılan yolların tadilatları, kilitli parke taş döşemeleri, 6000 adet çöp konteynırı, bütün camilerin temizliği, yeni otobüs durakları, Gençlik Merkezi, Kent Park, Cihan Beyler Konağı, Hanımlar Lokali gibi daha birçok projeye imza attık.2016 yılında ise bitirmeyi planladığımız projelerimiz var. Bu projeler büyükşehirleri bile kıskandıracak nitelikte. Devasa Kongre Ve Kültür Merkezi, Yeni Adalet Sarayı, Yeni Halk Eğitim Merkezi, Mahalle Konakları, Kordon Boyu Parkı, Kapalı Pazar Alanı 2016 yılında bitirmeyi düşündüğümüz projelerden bir kaçı.Seçim zamanında verdiğimiz sözlerin yüzde 90’ını da 2016 yılı sonu itibari ile hayata geçireceğiz.

11951226_526442170853715_5009953571978971042_n-001.jpg

Uzun yıllardır aktif siyasi yaşamın içerisindesiniz. Neden ben bu işin içerisindeyim dediğiniz ya da yorulduğunuzu hissettiğiniz oldu mu hiç?

Hiç olmadı. Çünkü işler yolunda gittiği zaman hizmet üretebildiğiniz zaman yorgunluk aklınıza hiç gelmiyor. Belediye hizmet anlamında duraklarsa eğer, otururken, uyurken dahi yorulursunuz. Ancak işler yolunda gidiyor ve siz hizmet edebiliyorsanız kesinlikle kendinizi yorgun hissetmezsiniz. Ben her sabah sekizde işimin başında oluyorum ve gerekirse işim için geç vakitlere kadar kalıp çalıştığım oluyor. Ancak hiçbir zaman yorgunluk hissetmedim.

 

Kürt kökenli vatandaşların ikamet ettiği bir ilçede nasıl oluyor da Ak Parti kazanabiliyor? Bu başarıyı nasıl sağlıyorsunuz?

Benimde Kürt kökenli olmam onların istediklerini daha iyi anlamamı sağlıyor. Kürtlerde biraz daha fazla örf ve adetlerine bağlılık var. Biz ayrım yapmadan, ‘Hizmette Siyaset Olmaz’ sloganıyla hareket ettik. İdeoloji görüşümüz ne olursa olsun ayrım yapmadan onlara hizmet verdik. Yani siz ötekileştirirseniz olay sıkıntıya girer. Ama burada amacımız,kimseyi ötekileştirmeden herkese kucağımızı açıp, burada insanlara, kendinizipartiniz adına ifade etmek. Biz bunu başarıyla yaptığımıza inanıyoruz ve halkın içindeyiz. Vatandaşlarda bunun farkında olduğu için bizi tercih ediyor.

 

Gençleri Cihanbeyli’ye çekmek anlamında projeler üretiyor musunuz?

Öncelikle gençleri ırkçılıktan kurtarmak gerek. Gençlerle bir araya geldiğim zaman ilk fırsatta onlara, ayrımcılıktan uzak, tek bayrak, tek ülke sevdasını aşılamaya çalışıyorum. Şuan da Cihanbeylili gençlerin daha ılımlı bir tavırları var. Bizler de onları desteklemek adına, Gençlik Merkezi, Spor Salonu, Çim Saha gibi yaşam alanları sunuyoruz. Bunun yanında ikili ilişkileri daha çok gençlerle kurmaya özen gösteriyoruz.

ckmpers3-001.jpg

Halk içine çok karışan bir Başkansınız. Size karşı vatandaşların tepkisi nasıl?

Halk içine çok karışan bir başkanım doğru. Her belediye başkanının yapması gereken bir şey bu. Halkın içerisine daha çok karışacaksın ki, isteklerini, şikayetlerini daha iyi anlayabilesin. Ben sık sık vatandaşlarla bir araya geliyorum. Allah’a şükür ki bizden çok memnunlar. 50 yıldır hizmet gitmeyen mahallelere hizmet götürdük. Cihanbeylili de bunun farkında ve her fırsatta bize teşekkür ediyor. Ara sıra şikayet ettikleri konular oluyor. Elbette olacak, ama biz hemen bu şikayetlerine müdahale ediyoruz. Bunun yanında vatandaş daha çok olumlu cümleler kullanıyor yönetimimize karşı. İşte benim en büyük mutluluğum, en büyük başarımda budur.

Tam tersi bir soru soracağım size. Halktan bir isteğiniz var mı?

Halktan sabırlı olmasını istiyorum her şeyden önce. Şuana kadar verdiğimiz hizmetleri yeterli görmüyoruz. Onların, gün geçtikte hizmet çıtasının büyüyeceğini bilmelerini istiyoruz. Bizleri desteklemelerini, onlarla birlik beraberlik içinde yaşamayı istiyoruz.

Sizce Türkiye 2 Kasım sabahına nasıl uyanır?

Ülkenin selameti yeni Türkiye hedefi adına ve 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz adına kesinlikle bu seçimi Ak Parti’nin iktidarı ile sonuçlanmalıdır. Cihanbeyli’deki rakibimizin 2014 seçimlerinde oranları düştü. Biz bu düşüşün 1 Kasım seçimlerinde de devam edeceğini biliyoruz ve düşüreceğiz. Kürt beldesi olan bir belediyede Ak partinin oyları yukarıya tırmanmaya devam edecek.

 

MEHMET KALE KİMDİR?

Mehmet Kale, 1962 yılında Cihanbeyli’nin Günyüzü Kasabası’nda doğdu. İlköğretim ve lise öğrenim hayatını Konya’da tamamladı. Üniversite hayatını ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Uzun yıllar ticaret hayatı yaşayan Kale, 2014 yılında Cihanbeyli Belediye Başkanlığı görevine getirildi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.