Hobi Olarak Yaptığı Oyuncak Bebeklerden Gelir Sağlıyor

Hobi Olarak Yaptığı Oyuncak Bebeklerden Gelir Sağlıyor
YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde ikamet eden Hayriye Yücel, evde bez keçeden hobi olarak yaptığı bebeklerden gelir elde ediyor.Akdağmadeni...

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde ikamet eden Hayriye Yücel, evde bez keçeden hobi olarak yaptığı bebeklerden gelir elde ediyor.

Akdağmadeni Kaymakamlığında çalışan Yücel, evinin salonuna kurduğu atölyesi ile kendi tasarladığı keçe bebekleri üretiyor.

Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarından itibaren oyuncak bebeklere elbise diktiğini, bu sebeple de el becerisinin geliştiğini söyledi.

İki yıl önce tanıştığı bez keçeden yeni oyuncak bebekler tasarladığını anlatan Yücel, yaptığı bebeklerden de gelir elde etmeye başladığını belirtti.

Yücel, yaptığı çalışmalara komşularının ve mesai arkadaşlarının talepleri doğrultusunda yenilerini eklediğini ifade ederek, "Boş kaldığım zamanlar da hep bu tarz işlerle uğraşıyorum. Zevk alarak yaptığım bir iş olduğundan hem malzeme paramı çıkarıyorum hem de ürünlerimin devamlılığını sağlıyorum." dedi.

Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan dikiş nakış kurslarını yakından takip ettiğini de dile getiren Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İleride kendi iş yerimi açmayı hedefliyorum. Bunun için halk eğitim kurslarına gidiyorum. Açılan kursları takip ederek el becerilerimi geliştirmeye devam ediyorum. Arkadaşlarımın önerilerini ve fikirlerini alıyorum. KOSGEB kurslarına katıldım. İleride kendi işimin patronu olmayı hedefliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.