Abdullah Yıldırım

Abdullah Yıldırım

HOCALARIN SAVAŞI

HOCALARIN SAVAŞI


Türkiye ne imiş de biz anlayamamışız! Öylesine güçler var ki, insan vay be demekten kendisini alamıyor. Öyle güçler oluşmuş ki, kim kimdir, kimin arkasında kimler var, çözmek mümkün değil, Gordion’un düğümleri gibi birbirlerine öylesine girmiş ki, güçler denemesi Türkiye’yi sarsıyor.
Geçen gün tahşiye denilen grubun lideri hoca televizyonda konuşuyor, öyle laflar ediyor ki, sırları çözdüğünü söylüyor, Risale'i Nur'un sırlarını çözmüş. Fetullah hoca grubu bunun için kendisini yok etmeye çalışıyormuş. Çözülen sır ne, sen kimsin kardeşim, bizlerin niye hiç haberi yok, devletin istihbarat örgütleri nerede, devlet ah bizim yüce Türk devleti diyerek, her türlü haksızlığa rağmen, sevdiğimiz devlet kimlerin elinde, bu kadar güçlenen gruplar devletin neresinde.
Devletle baş başa mücadele edecek kadar güce erişen Fetullah hoca ile ilgili bilinmeyenler nedir, ilkokul mezunu bir hoca nasıl oluyor da bu kadar güçleniyor, yüzlerce okul, hastane, banka, medya grupları oluşturuyor, kaynak kim? 
Cemaatler inanılmaz bir güce erişmiş, yüce peygamberimiz zamanında tarikat cemaat olmadığına göre, bunlar niye göre yorumlar getirip, Menzil’den, Edirne’ye kadar tekkeler oluşturmuşlar, bunların amacı ne ve en önemli bizim gibi sıradan(!) Müslümanlar bu işlerin neresindeyiz? 
Ve en önemlisi, 2500 yıldır, tarih sahnesinde yer alan, Orhun Abidelerini yazan, koca Türk Milliyetçileri nerede? Bilge Kağan görse Türk senin göğünde delinmiş, yerinde yarılmış, benimle sizin ilginiz kalmamış dese yerden göğe kadar haklı değil mi? Osmanlıcayı öğretemedik diye yeri göğü yıkarken, Göktürk alfabesini bir Danimarkalı olan Olsen okuduğunu da unutmayalım, niye bunu hiç konuşmuyoruz? 
Türkiye kalkınıyor ya diyebiliriz, evet kalkınıyor, canlı olan hiç bir şey yerinde duramadığına göre mutlaka kalkınacak, hiç kimse bir yapmasa yine kalkınacak, ama en önemlisi bu kalkınmada, kim ne pay alıyor, bazıları kasılmaktan yürümeyecek hale geldi. İnanın şu andaki ülkedeki oyunlar, Bizans İmparatoru Justiyanus zamanında bile yok, ne biçim bir insan tipi yetiştirdik. Asla güven vermeyen, emanete ihanet eden, arkadan konuşan, mertlikten ser olmayan bir insan tipi yetiştiriyoruz.
Bu kadar önemli adam ülkeye çok fazla, bu kadar dahi de fazla kesin olarak iddia ediyorum ki, başta devlet kurumları olmak üzere, yolsuzluk, adam kayırmaca, görevi kötüye kullanma zirvededir. Bir savcı çıksın, rastgele bir kurumu ele alsın, nelerle karşılaşacağını kendisi bile tahmin edemez. Gerçi buradan bizim gördüğümüzü görmemeleri de mümkün değil ama bu işler böyle yürüyor!
Apo niye bu kadar sevinçli ve heyecanlı, kimse bilmiyor, güneydoğuda Türk Bayrağı asmanın mümkün olmadığını da her kez biliyor ama garip bir sessizlik, yardım kuruluşlarımız Türkiye’deki garibanları bitirdi. Gazze’den, Arakan'a kadar, artık fakir arıyor, ne zengin milletmişiz be, bu zenginliğin kaynağı ne?
Memurun maaşı belli, asgari ücret belli, verilen vergiler belli iken Konya’da bile tanesi 700 bin liraya daire satılıyor, kim kazanıyor? kim satıyor? kim alıyor? üç kuruş için kapılara dayanan Maliye hiç mi merak etmiyor bunu da anlayamadık! 
Türk Milliyetçileri etrafı seyretmekten, neler olduğuna anlam verememekten iyice mustarip oldular. Son Türk devleti dediğimiz Türkiye’de neler oluyor, kim kimdir, birileri izah etse de anlasak, iyi olacak gibimize geliyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR