Hocalı katliamının 24. yılı

Hocalı katliamının 24. yılı
ABD'deki Ahıska Türkleri Hocalı katliamı kurbanlarını andı

NEW YORK (AA) - ABD'deki Ahıska Türkleri, Hocalı katliamının 24. yılında kurbanları andı.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi (ATACC) ve Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliği tarafından Ohio eyaletinin Dayton kentindeki ATACC binasında düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ATACC Başkanı İslam Şahbendarov'un açılış konuşması yaptığı törende Hocalı katliamını anlatan video gösterisi gerçekleştirildi.

Azerbaycan'ın Washington Büyükelçiliğinden Emil Safarov, Ermeniler tarafından katledilen 613 Azeri şehidi anmak ve bu katliam hakkında Amerikan toplumunu bilgilendirmek için bu etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

- Hocalı katliamı

Ermeni güçleri 1991'in sonlarına doğru ablukaya aldıkları Dağlık Karabağ'ın Hocalı köyüne, 25 Şubat 1992'den itibaren saldırı başlattı. Bölgede bulunan Rus ordusuna bağlı 366. Zırhlı Alayın silahlarını kullanan Ermeniler, ertesi günü Hocalı'da katliama girişti.

Resmi verilere göre, Hocalı katliamında savunmasız 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı kurtuldu, Ermeni güçleri, bin 275 kişiyi esir aldı, bunların 150'sinden bugüne kadar haber alınamadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.