Hocalı Katliamı'nın Yıl Dönümü

Hocalı Katliamı'nın Yıl Dönümü
Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Paşayeva:"Avrupa'da insan hakları diye bağıranlar, terör örgütleri desteklerini insan hakları gerekçesiyle utanmadan savunanlar bir milyon insanın haklarını görmezden geliyorlar"

ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) işbirliğiyle "Hocalı Katliamı ve Adalet Arayışı" konulu panel düzenlendi.

Abdürrahim Karakoç Kültür Merkezi'nde, Hocalı Katliamı'nın 25. yılı dolayısıyla düzenlenen panele, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva katıldı.

Paşayeva, burada yaptığı konuşmada, Ermenilerin bütün dünyanın gözü önünde Hocalı katliamını gerçekleştirmelerine rağmen hala adalet karşısında hesap vermediklerini belirtti.

Hocalı'da mağdur kalan insanların 25 yıldır ülkelerine dönemediğini ifade eden Paşayeva, "Empati kuralım, 25 yıl kendi anne-babamızın, çocuğumuzun kabrini ziyaret edememek nasıl bir acıdır ve Hocalıların bu acısı hala devam etmektedir." diye konuştu.

Paşayeva, uluslar arası kamuoyunun Azerbaycan'a uğradığı haksızlığa rağmen destek vermediğini kaydederek, bunun Türk-Müslüman olmalarından kaynaklandığını söyledi.

Ganire Paşeyeva, "Avrupa'da insan hakları diye bağıranlar, terör örgütleri desteklerini insan hakları gerekçesiyle utanmadan savunanlar bir milyon insanın haklarını görmezden geliyorlar. " ifadelerini kullandı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.