Hocaya geçer not

Hocaya geçer not
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, bazı noktalarda Aykut Kocaman ile sistemleri benzeşse de bazı noktalarda farklılıkları olan bir teknik adam. Yetiştirici bir isim olan Akçay, uzun soluklu işlere imza atabilecek bir isim

Yeni sezonda Aykut Kocaman’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna getirilen Mustafa Reşit Akçay’a güveniliyor. Yaklaşık 2,5 sezon Aykut Kocaman ile çalışan yeşil-beyazlı ekip, hocanın ayrılmasının ardından takıma en uygun ismi Mustafa Reşit Akçay olarak belirledi. Geleceğe yönelikte planlamalar yapan Konyaspor, tecrübeli çalıştırıcı ile 3 yıllık mukavele imzaladı. Altyapıda yetiştirdiği önemli yıldızlarla dikkat çeken ve şimdiye kadar teknik adamlık yaptığı takımlarda önemli katkılar sağlayan Mustafa Reşit Akçay, tecrübelerini artık Konyaspor için aktaracak. Konyaspor cephesinde ise tecrübeli hocaya güveniliyor.

AVRUPA’DA 2,17 PUAN ORTALAMASI

2014-2015 sezonun ilk yarısında Akhisar Belediyespor’u çalıştıran Mustafa Akçay, 2015-2016 sezonunun başında ise Osmanlıspor ile anlaştı. Başarılı teknik adam, Osmanlıspor ile Avrupa’da önemli işlere imza attı.  Akçay yönetiminde Osmanlıspor'u ön elemelerden alarak Avrupa'da gruplara çıkardı. Başkent ekibi, Mustafa Akçay yönetiminde ise Steaua Bükreş, Zürih, Villarreal’in yer aldığı gruptan 10 puanla lider çıktı. Osmanlıspor son 16 turunda ise Olympiakos’a elendi. Avrupa’da uzun süre yenilmezlik serisi tutturan ve bu noktada rekor kıran Mustafa Akçay, hem Trabzonspor hem de Osmanlıspor’un başında Avrupa kupalarında toplamda 26 maçta, 17 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Mustafa Akçay, Avrupa kupalarında toplamda 2.17 ile müthiş bir puan ortalaması tutturdu.

“HOCAMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Mustafa Reşit Akçay’ın Konyaspor’a hayırlı olmasını diledi. Deneyimli çalıştırıcıyla uzun bir görüşme yaptıklarını ve kulübün projeleriyle ortak fikirlere bağladıklarını ifade eden Ahmet Şan, “Altyapımızın yeniden yapılandırılması ve pilot takımımızdan Atiker Konyaspor’umuza ve Türk futboluna futbolcular kazandırılması noktasında gerçekten çok heyecanlandım ben bu görüşmeden çok umutlandım. Güzel örnek bir çalışma sergileyeceğimize inanıyorum ben. Zaten hocamızı anlatmaya gerek yok. Geçen yıl özellikle Avrupa’daki başarıları ve yıllardan beri Türk futboluna verdiği hizmetleri için kendisine zaten müteşekkiriz. Beraber çalışma fırsatı verdiği için, bizim de bu hedeflerimiz doğrultusunda ikna olduğu için hocamıza görevinde başarılar diliyorum” dedi.

BEKLENTİ YÜKSEK

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, çok tecrübeli bir hoca ile anlaştıklarını vurguladı. Süper Lig’de daha önce önemli takımlarda teknik adamlık yaptığını belirten Baydar, kendisine sonuna kadar güvendiklerini Söyledi. Son olarak Osmanlıspor’u çalıştırdığını hatırlatan Baydar, “Son olarak Süper Lig takımlarından Osmanlıspor’u iyi yerlere taşıyan bir teknik adam. Bu konuda kendisinden emin olmasaydık takımımızı teslim etmezdik. Kendisinden beklentilerimiz yüksek. Avrupa tecrübesi de oldukça yüksek. Başarılı bir hocamız. İnşallah aynı başarıları Konyaspor’umuza da yansıtır ve burada devam ettirir” diye konuştu.

“ŞÜPHEMİZ YOK”

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Futbol Komitesi Üyesi Celalettin Çakıcı ise yeni teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın bilgi birikimi ve Avrupa’da geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu başarıya dikkat çekerek şunları söyledi: “Hocamızı ikna ederken özellikle daha önce altyapılarda ve bu alanda yapılacak projelerle ilgili altını çizerek verdiği mesajlara uygun olarak bir proje sunduk. Altyapımızın şekillendirilmesi, pilot takımızın performansının işbirliği ile arttırılarak profesyonel takımımıza oyuncu kazandırılmasıyla ilgili kendisine sunduğumuz bu projeye sayın hocamız evet demiştir. Teknik direktörümüz Mustafa Reşit Akçay, sadece profesyonel takımımıza imza atmamıştır. Konyaspor’umuzun teknik geleceğine de imza atılmıştır. Hocamızın geçmişten bugüne Türk futboluna katkıları, hizmetleri ve özellikle Osmanlıspor ile Avrupa’da yaptıkları ortadadır. Önümüzdeki sezon Avrupa ligine direkt katılacak olan takımımıza bu anlamda tecrübesiyle katkı sağlayacağından yana şüphemiz yoktur.”

“FAYDALI OLABİLİR”

Pusula Gazetesi Spor Yazarı ve eski süper lig hakemlerimizden Oktay Demiray, uzun vadede Mustafa Reşit Akçay ile devamlılık sağlayabileceklerini ifade etti. Deneyimli çalıştırıcının Konya’da önemli işler yapabileceğini belirten Demiray, “Zamanında arabasını bile satıp eğitim almak için Ajax Kulübü’ne gidebilecek kadar futbolu bilen, seven ve öğrenmeye çalışan; öğrettiklerini aktaran bir karakter. Uzun vadede sabredildiği takdirde Konyaspor’a faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ancak sezon içerisinde önceki çalıştırdığı takımlarda da yaşamış olduğu form düşüklüğünden erken çıkılırsa ligin istikrarlı takımlarından birisi oluruz” dedi.  

“GENÇLER İÇİN AVANTAJ”

Pusula Gazetesi Spor Yazarı ve Nalçacılılar Taraftar Grubu Basın Sözcüsü İlker Kırnaz, Mustafa Reşit Akçay’ın altyapıya verdiği önemin en çok Konyaspor’daki gençlere yarayabileceğini söyledi. Aykut Kocaman’ın ardından yeni ufuklara yelken açıldığını ifade eden Kırnaz, “Çalıştırdığı takımlarda daha çok altyapıdan gelen oyunculara yatırım yapmayı benimsemiş, hatta bu tip bir organizasyonun parçası olmak için teknik direktörlüğü bıraktığını bile açıklayan Mustafa Reşit Akçay, en çok genç oyuncularımız için avantaj oluşturuyor. Orta sahayı hızlı geçen oyuncular ile hücuma kalkmayı benimseyen Reşit Hoca, muhtemelen hücumun her iki kanadına da skorer özellikleri de olan oyuncular transfer etmek isteyecektir. Bir dönem Real Madrid taraftarı olan şimdilerde şifahen de olsa Konyaspor’u destekleyen bir kısım Konyalı için bu sezon daha hareketli maçlar izleyeceklerinin müjdesini vermemiz gerekiyor” dedi.

“İLK ŞART HOCAYA GÜVEN”

Pusula Gazetesi Spor Yazarlarından Süleyman Sayan, Mustafa Reşit Akçay’ın Konyaspor için en uygun ismin olduğunu söyledi. Hocaya güvendiklerini belirten Süleyman Sayan, “Defansif becerisi ön planda olan bir takımdan tamamen kontraya dayalı bir sisteme geçmek biraz sancılı ve sert olabilir, lakin hocaya güven ilk şartımız olsun. Mustafa Reşit Akçay almak kadar önemli olan bir şey varsa eğer, önüne bir proje koyup o proje dâhil olunacak oyuncu grubunu seçmek ve bu seçimi kendisine bırakmak derim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.