Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders Libya'da

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders Libya'da
Koenders, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Sirac ve Başkanlık Konseyi üyeleri ile görüştü

TRABLUS (AA) - Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Sirac'la bir araya geldi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Libya'ya giden Koenders, başkent Trablus'ta Sirac ve Başkanlık Konseyi üyeleri ile görüştü.

Yaptığı görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Koenders, "Başkanlık Konseyine Hollanda'da dondurulan Libya'ya ait mal varlıklarının serbest bırakılması ve ülkenin inşası için kullanılması önerisini sunduk. Bu mal varlıkları zaten Libya halkının. Ülkede istikrar ve barışın sağlanmasına katkı sağlaması için ülkeye dönmesi lazım" dedi.

Koenders, Afrikalı göçmenlerin geri dönüşlerine yardım amacıyla Uluslararası Göç Örgütü ile daha önce hazırlanan bir program çerçevesinde Libya sahil güvenliğine destek amacıyla çalışacaklarını da belirtti.

Başkanlık Konseyi üyesi Muhammed el-İmari de görüşmenin verimli geçtiğini, ortak meselelerin yanı sıra DAEŞ'le mücadele, UMH Başkanlık Konseyi'nin karşı karşıya olduğu problemler ve Hollanda'da dondurulan mal varlıklarının serbest bırakılmasına ilişkin bir mekanizmanın belirlenmesi gibi konuların görüşüldüğünü kaydetti.

Başkanlık Konseyi'nin DAEŞ'le mücadele için çalıştığını aktaran İmari, Misrata kentinin güneyindeki Bukarin bölgesinde yer alan UMH’ye bağlı güçleri hedef alan saldırıya gereken karşılığın verilmesi konusunda Misrata'nın doğusundaki Askeri Bölge'yle irtibat halinde olunduğunu ifade etti.

Terör örgütü DAEŞ’in bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısı ve saldırının ardından çıkan çatışmalarda, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı 5 askerin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.