Hollanda'da 9. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı

Hollanda'da 9. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı
Trucas Müdürü Yurtalan:- "Türkiye'deki 50 yaş altı grubuna yönelik olan üniversitelerin dünya genelinde 10. sıraya yerleşmesinden dolayı üniversiteler son yıllarda yurt dışına açılmaya başladılar"- Okan Üniversitesi Uluslararası Eğitim Danışmanı Yıldız:-

ROTTERDAM (AA) - Hollanda'nın Rotterdam kentinde 9. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı düzenlendi.

Türk Üniversiteleri için uluslararası danışmanlık ve başvuru hizmeti sağlayan Trucas tarafından organize edilen fuara Türkiye'den 18 üniversiteden katılan 30'un üzerinde temsilci, başvuru, bölüm seçimi, burs ve yurt olanakları gibi konularda ziyaretçileri bilgilendirdi.

Trucas Müdürü Serdar Yurtalan, Hollanda'daki Türk öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Türk üniversitelerini tanıtmak ve Türkiye'de okumak isteyen öğrencilere sunulan fırsatları anlatmak olduğunu söyledi.

"Türkiye'deki 50 yaş altı grubuna yönelik olan üniversitelerin dünya genelinde 10. sıraya yerleşmesinden dolayı üniversiteler son yıllarda yurt dışına açılmaya başladılar." ifadesini kullanan Yurtalan, bu fuarı dört buçuk yıldır özellikle Almanya, Avusturya, Hollanda ve Belçika'da organize ettiklerini aktardı.

Yurtalan, "Yüksek Öğretim Kurulundan aldığımız bilgiye göre, Hollanda'dan Türkiye'ye üniversitede okumak için giden öğrenci sayısı 2010 yılında 78 iken bu 2015'te 400'ün üzerine çıktı. Ayrıca Türkiye'deki üniversiteler tarafından verilen burs desteğinin yanında Hollanda hükümetinin de burs desteği vermesinden dolayı bu sayı daha da artmaya başladı." dedi.

Okan Üniversitesi Uluslararası Eğitim Danışmanı İlker Yıldız da global bir dünya üniversitesi olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yıldız, "Avrupa'daki Türk öğrencilerinin Türkiye'de daha kolay eğitim alma şansı var. Avrupa'da olduğu gibi sınav zorunluluğu yok, bazı aşamalardan geçmek zorunda değiller. Ayrıca Türkiye'de alacakları diploma Hollanda ve Almanya'da da geçerli olduğundan dolayı onlar için büyük bir avantaj." ifadelerini kullandı.

Hollanda'da yaşayan Türk öğrenci Seren Keserci de İstanbul'da tıp fakültesini okumak istediğini söyledi. Türkiye'nin eğitim sisteminin en az Hollanda'daki kadar iyi olduğuna dikkati çeken Keserci, bu nedenle Türkiye'de eğitim gördükten sonra cerrah olmak istediğini belirtti.

Öğrenci Zeynep Hüseyin de geçen yıl Türkiye'de eğitim gördüğü 4 ay süresince Türkiye'de okumanın daha güzel olduğunu fark ettiğini söyledi.

Bu nedenle eğitimine Türkiye'de devam etmeye karar verdiğini kaydeden Hüseyin, bu fuara üniversiteleri tanımak ve haklarında bilgi almak için katıldığını belirtti.

Türk Üniversiteleri tanıtım fuarı yarın Almanya'nın Köln kentinde açılacak.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.