Hollanda'da Koalisyon Görüşmeleri

Hollanda'da Koalisyon Görüşmeleri
Koalisyon görüşmelerini yürüten Schippers, adı geçen siyasi partilerin liderleri ile görüşmeleri sonucunda, yalnızca VVD, CDA, D66 ve CU partilerinden oluşan koalisyon hükümeti kurma seçeneği oluştuğunu bildirdi

LAHEY (AA) - Hollanda'da koalisyon görüşmelerini yürütmekle görevlendirilen ve son hükümette Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Spor Bakanı olarak görev yapan Edith Schippers, bugün koalisyon için adı geçen siyasi parti liderleriyle görüşmesi sonucu sadece 4'lü koalisyon teklifinin yeterli destek gördüğünü söyledi.

Schippers, yaptığı açıklamada, siyasi parti liderleriyle bugün görüştüğünü ve partilerden birinin geçen haftakinden farklı olarak 5'li koalisyon önerisi sunduğunu belirtti.

Bu teklifin yeterli destek görmediğine değinen Schippers, "Benim için tek bir seçenek kaldı, o da Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Demokrat 66 (D66) ve Hrıstiyan Birlik Partisi (CU) ile koalisyon hükümeti kurmak." dedi.

CU ve D66 siyasi liderlerinin başka bir ihtimal kalmaması durumunda bu dörtlü koalisyonu düşünebileceklerini söylediğini aktaran Schippers, "İki siyasi lider, kendi vekilleri ile parti içinde bu konuyu görüşmek üzere yarın bir araya gelecekler. Görüşmelerden yeşil ışık yandığında bu dörtlü arasında koalisyon görüşmeleri başlayacak." ifadesini kullandı.

Hollanda'da 2012'de yapılan önceki genel seçimlerden sonra iki partiden oluşan koalisyon hükümeti 54 gün sonra kurulabilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.