Hollanda'da Koalisyon Görüşmelerinde Hareketlilik

Hollanda'da Koalisyon Görüşmelerinde Hareketlilik
Hollanda'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Willink, Hristiyan Birlik Partisi (CU) başkanı Segers ile yaptığı görüşmede olumlu cevap aldı

LAHEY (AA) - Hollanda'da, yeni hükümetin kurulmasında koalisyon ihtimallerini araştırma görevini alan Herman Tjeenk Willink'in Hristiyan Birlik Partisi (CU) lideri Gert-Jan Segers ile yaptığı görüşme olumlu geçti.

Segers, çoğunluk hükümetinin kurulması için Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Demokrat 66 (D66) partilerinin yanına dördüncü parti olarak müzakerelere açık olduğunu belirtti.

Koalisyon için dördüncünün arandığı VVD, CDA ve D66 partilerinin yanına CU partisi için daha önce olumlu bakmayan D66 da bu sefer müzakereler için yeşil ışık yaktı.

Yeşil Sol (GL) ve Sosyalist Partinin (SP) yanı sıra PVDA da koalisyona yaklaşmadığı için çoğunluk hükümetinin kurulması için VVD, CDA ve D66'nın yanına dördüncü parti olarak tek seçenek CU kalmıştı.

Ülkedeki hiçbir siyasi parti, mecliste 20 milletvekilliği elde ederek ikinci büyük siyasi parti olan Geert Wilders'in liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) ile koalisyon kurmak istemiyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.