Hollanda’dan bisikletle dünya turuna çıkan Mark Koelen, Akşehir'de

Hollanda’dan bisikletle dünya turuna çıkan Mark Koelen, Akşehir'de
Hollanda’dan yola çıkarak bisikletle dünyayı dolaşmayı hedefleyen Hollandalı Mark Koelen, Konya’nın Akşehir ilçesine geldi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret eden Koelen, Türkiye’deki misafirperverlikten çok memnun kaldığını söyledi.

Hollanda'dan yola çıkan ve dünyayı bisikletle dolaşacak olan 42 yaşındaki eski futbolcu Mark Koelen turu kapsamında Akşehir’e geldi. Akşehir’de Hollanda’da yaşayan Akşehirli iş adamı Ali İhsan Ünal’la buluşan Koelen, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret ederek projesi hakkında bilgiler verdi. Mark Koelen’in ayağındaki sakatlık nedeniyle futbol hayatını bıraktıktan sonra çocuklara yardım amacıyla bisikletle dolaşarak turlar yaptığını anlatan iş adamı Ali İhsan Ünal, 10 Haziran’da da Hollanda’dan bisikletle yola çıkarak dünya turu yapmaya başladığını söyledi. Koelen’in Türkiye’de İzmir, Konya, Malatya, Van güzergahı üzerinden İran'a geçeceğini söyleyen Ünal, İran'dan sonra Türkistan, Kazakistan, Hindistan, Nepal, Bangladeş, Myammar, Güneydoğu Asya, Avustralya ve Güney Amerika'dan sonra yeni bir yol haritasıyla dünya turuna devam edeceğini belirtti.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mark Koelen eski bir futbolcu ve bisikletle dünya turu kapsamında ülkemize gelip Akşehir’imizi de ziyaret etmiş. Kendisi bisikletle yaptığı tur kampanyaları ile bu kampanyalardan elde ettiği paralarla ihtiyaç sahibi çocuklara da destek oluyor. Kendisini bu duyarlılığı için de tebrik ediyoruz. Hollanda’yla bizim Osmanlı döneminden kalma bir dostluğumuz var. Fakat bu dostluğa geçtiğimiz günlerde bir gölge düştü. Orada referandum öncesinde Sayın Bakanımıza ve Milletvekillerimize hiç de misafirperverliğe yakışmayan hareketler yapıldı. Ama biz her zaman olduğu gibi inancımızın gereği, Türk olmamızın gereği ve örfümüzün gereği misafirlerimize kapımız açık. Zannediyorum onlar da bunlardan etkilenip, ders çıkaracaklar. Tabii bu bahsettiğimiz konu Mark Koelen’in şahsı ile ilgili değil Hollanda politikası ile ilgili. Biz o zaman da bu konuyu Devletimizin en üst kademesinde kınadık ve halk olarak da kınadık” dedi.

“Türkiye’deki misafirperverliği ve dostane yaklaşımı hiçbir yerde görmedim”
Bisiklete binmeyi; insanları birleştirme, insanları kaynaştırma ve insanlar arasında bir farkın olmadığını göstermek amacıyla yaptığını anlatan Mark Koelen, dünyada bir çok yerde bisikletle tur yaptığını ancak Türkiye’deki misafirperverliği ve dostane yaklaşımı hiçbir yerde görmediğini söyledi. Hollanda ve Türkiye’deki insanlar arasında fark olmadığını ve burada gördüğü dostluğu ve konukseverliği her yerde anlatmaya devam edeceğini ve bunu bir görev olarak gördüğünü söyleyen Mark Koelen, siyasette yapılan yanlışlıklar olduğunu ve Hollanda’da yapılan olayın hoş bir olay olmadığını, iç siyasetin bir yansıması olduğunu, kendisinin siyaseti sevmediğini ve insanlar arasındaki dostlukla ilgilendiğini belirtti.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Mark Koelen’e çıktığı dünya turunda başarılar dileyip, Akşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan bir set ve Akşehir Kirazı Lokumu armağan etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.