Hollandalı Yelkencilerin "Türkiye" Tutkusu

Hollandalı Yelkencilerin "Türkiye" Tutkusu
Hollandalı Heesbeen ve ekibi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışlarına, 29 yıldır katılıyor - Heesbeen: - "Yıllar geçti, sistem değişti fakat biz buradan kopamadık. Türkiye bizim ikinci evim

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 29'uncusu düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışlarına her yıl katılan Hollandalı Joan Van Heesbeen ve ekibi, Türkiye'de bulunmaktan son derece memnun.

Bodrum ilçesinde bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen organizasyona, dünyanın farklı ülkelerinden yarışmacıların da olduğu 150 teknede yüzlerce yelkenci katıldı. Bunlardan birisi de 64 yaşındaki Hollandalı Joan Van Heesbeen. Heesbeen 6 kişilik ekibiyle 29 yıldır yarışlara katıldı.

Yeşilin ve mavinin buluştuğu eşsiz Bodrum koylarında devam eden yarışmada, Hollandalı grup performansıyla dikkati çekti.

Hollanda'da bir turizm acentesinde çalışan Joan Van Heesbeen liderliğindeki 6 kişilik grup, ilçede hem tatil yaptı hem de yarıştıkları gulet tipi tekneyle, Ege'nin eşsiz koylarında kıyasıya mücadele etti.

Trafik sistem proje müdürü, ağır taşıt satış müdürü, güneş enerji sistemi sorumlusu, hemşire ve güzellik firması yetkilisi gibi mesleklerle uğraşan grup üyeleri, her etabı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadı. Grup üyeleri, Türk müzikleriyle de doyasıya eğlendi.

Heesbeen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil için geldiği ilçede haberdar olduğu yarışlara 29 yıl önce katıldığını, bir daha da vazgeçemediğini söyledi.

Teknede yarışmanın heyecan verici olduğunu anlatan Heesbeen, "Bunun çok heyecanlı olduğunu düşünüyoruz çünkü yıllar boyunca teknelerin isimlerini hatırlıyorsun, rakiplerini tanıyorsun. Türkiye çok güzel bir ülke. Adeta insanı büyülüyor. Yıllar geçti, sistem değişti, fakat biz buradan kopamadık. Türkiye bizim ikinci evimiz. Biz sadece yılın bugünlerinde değil, belirli zamanlarında da Türkiye'ye geliyoruz. Yarışlar, Türkiye'ye gelmemiz için sadece bir vesile." ifadelerini kullandı.

Gruptaki kadın yarışmacılardan Ria Vanden Brink de organizasyona katıldığı ilk yıl, teknede ayağının kırıldığını, yarışmaya koltuk değnekleriyle devam ettiğini söyledi.

Bu tür organizasyonların kendilerine heyecan verdiğini vurgulayan Brink, bundan sonra da yarışmaya katılmaya devam edeceklerini bildirdi.

Brink, yarışlarla doyumsuz Türkiye güzelliğini görme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.

ERA Bodrum Yelken Kulübü Başkanı ve Organizasyonun Onursal Başkanı Erman Aras da Hollandalı Heesbeen liderliğindeki grubun, Bodrum Cup için çok değerli olduğunu vurguladı.

Heesbeen'in organizasyona misafir olarak değil, 29 yıldır kurduğu grupla geldiğini anlatan Aras, "Parasıyla Bodrum guletlerinden kiralıyor, yarışlara katılıyor. Birçok yabancı grubumuz var ancak en uzun soluklu olan bu Hollandalı ekibimiz. Bu ekip Türkiyeyi ve Bodrum'u çok seviyor, yarışmaya her yıl katılmaktan büyük keyif alıyorlar. Onlarla artık aile gibi olduk. Kendilerine Bodrum Cup'ın aile nüfus kağıdını verdik. Bodrum Cup'ın resmi üyesi oldular." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.