Hollanda’nın Nazi işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Hollanda’nın Nazi işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü
Hollanda'nın Nazi işgalinden kurtuluşunun 71. yıl dönümü farklı etkinliklerle kutlandı

LAHEY (AA) - Hollanda, İkinci Dünya Savaşı’nda uğradığı Nazi işgalinden kurtuluşunun 71. yıl dönümünü törenlerle kutladı.

Lahey, Rotterdam ve Amsterdam gibi şehirlerin yanı sıra ülke genelinde 14 farklı yerde büyük ölçekli kutlamalar düzenlendi.

Törenlerin ilki her yıl olduğu gibi, İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminde Almanya’yla ilk anlaşmanın imzalandığı Wageningen kentinde başladı.

Başbakan Mark Rutte, bu sene Groningen kentinde düzenlenen ulusal anma programına katıldı. Şehir merkezinde halka buluşan Rutte, daha sonra tören alanındaki özgürlük meşalesini yaktı.

Kutlamalar, Kral Willem Alexander, eşi Kraliçe Maxima ve Başbakan Mark Rutte ile hükümet üyelerinin katılacağı, başkent Amsterdam’da bu akşam düzenlenecek geleneksel klasik müzik konseriyle sona erecek.

Nazi birlikleri 10 Mayıs 1940’ta işgal ettikleri Hollanda’yı 5 Mayıs 1945’te terk etmişti.

Ülkede dün de başta İkinci Dünya Savaşı olmak üzere şimdiye kadar ülke dışındaki operasyonlarda hayatlarını kaybeden asker ve siviller farklı etkinliklerle anılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.