Hollande'dan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylık sinyali

Hollande'dan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylık sinyali
Fransa'da 2017 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığa aralık ayında karar vermesi beklenen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, son konuşmasıyla seçime katılma sinyali verdi

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gelecek sene ülkede düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağının sinyalini verdi.

Daha önce aralık ayında resmi olarak adaylık konusundaki kararını açıklayacağını bildiren Hollande'ın dün Jean-Jaures vakfında katıldığı "Sol ve İktidar" konulu konferansta yaptığı konuşma, seçim kampanyasını başlattığı yönünde yorumlara neden oldu.

Seçime yönelik anketlerde destekçilerinin oranı, Başbakan Manuel Valls ve Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron'dan daha düşük olan Cumhurbaşkanı Hollande, konuşmasında adaletli bir vergi dağılımı, sosyal hakların genişletilmesi ve adaylığı için ön şart koştuğu işsizliğin düşürülmesi gibi vaatlerde bulundu.

Fransız basınında Hollande'ın konuşmasında ekonominin durgunluğuna ve çalışma yasasına yönelik eleştirilere değinmeden "pembe" bir tablo çizdiği değerlendirmeleri yer aldı.

Liberation Gazetesi'nin bugün "Hollande'dan pembe kampanya" başlığıyla verdiği haberde, Cumhurbaşkanı'nın görev süresi boyunca yaptığı icraatleri anlatarak ve geleceğe yönelik olumlu bir tablo çizerek kamuoyunda tepkilere neden olan çalışma yasa tasarısıyla hassaslaşan siyasi ortamı yumuşatmaya çalıştığı belirtiliyor. Haberde, Hollande'ın son yaptığı konuşmayla seçim kampanyasını başlattığı vurgulanıyor.

TNS-Sofres kamuoyu araştırma şirketinin düzenlendiği son ankete göre Hollande'a olan halk desteği yüzde 13'e kadar düştü. Anket sonuçları Başbakan Manuel Valls'ın popülaritesinin de yüzde 26'yı aşamadığını ortaya koydu. Hollande'a yönelik destek Kasım 2015'te Paris'te düzenlenen terör saldırılarının sonrası yüzde 35'e kadar çıkmıştı.

Hollande'ın popülaritesi terörle mücadele yasa tasarısını geri çekmek zorunda kalması ve çalışma yasası tasarısını meclisin gündemine getirmesi sonrası büyük düşüş kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.