“Hor kullanıyoruz”

“Hor kullanıyoruz”
Konya Tabip Odası Başkanı ve Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Dr. Seyit Karaca, özel sağlık kuruluşlarının Konya’da yaygın olduğunu ancak özel-kamu dağılımında özelin payının yüzde 20’lerde kaldığını söyledi.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, günümüzde sağlık hizmetlerine kolay ulaşabilmenin getirdiği en önemli sıkıntının değer bilmemek olduğunu belirterek, “Sağlıkta kolay ulaşabilmenin getirdiği bir hor kullanım var. Sağlıkta dönüşüm var vatandaşta da zihinsel dönüşüm şart” dedi

 

 

PUSULA TV’de yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’e konuk olan ve Konya’daki sağlık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Konya Tabip Odası Başkanı ve Medova Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Dr. Seyit Karaca, özel sağlık kuruluşlarının Konya’da yaygın olduğunu ancak özel-kamu dağılımında özelin payının yüzde 20’lerde kaldığını söyledi.

Sağlıkta iletişimin önemine dikkat çeken Karaca, “1993 yılında başlayan özel sağlık serüveninde hekimlik ve idarecilik yaptık. Hekimlik gerçekten zor bir iş, sağlık işi çileli iş. Bazen hastayı tevdi etmekten çok hasta yakınını tedavi etmeniz gerekiyor. En önemli unsur iletişim. Hasta yakınlarıyla da iletişim içerisinde olmak gerekir. Sağlıkta kolay ulaşabilmenin getirdiği bir hor kullanım da var. Takdir edememe teşekkür etmeme. Sağlıkta dönüşüm var vatandaşta da zihinsel dönüşüm şart. Her türlü problemle bilme sağlık ekibi meşgul edilmemeli. Sağlık Bakanlığı tarafından gereksiz antibiyotik yazışmaması için çalışma başlatıldı.

İcra Kurulu Üyeliğini yaptığı ve inşat sürecinden başlayarak her aşamasını adım adım takip ettiği Medova Hastanesi’ne ilişkin de değerlendirmelerde, “Medova Hastanesi 24-25 yıllık tecrübeyi hem hastane inşaatı hem de hizmet mantalitesi açısından yansıttığımız bir mecra. ‘Kimse hastalanmasın ama hastalanırlarsa akıllarına biz gelelim’ şeklinde dua ediyoruz.

15 Temmuz sürecinden sonra tüm yurtta birkaç branşta hekim açığı oluştu. Biz istihdamımızı büyük ölçüde tamamladık. Şuan 650 çalışanımız var ve hedefimiz bin kişi istihdam etmek. Bölgede önemli bir boşluğu doldurduğumuz düşünüyorum. Gelinen noktada fiziki mekanlar da önem arzetmeye başladı. Mekanların iç güzelliği ve kullanışlığının yanı sıra otopark sorunu da önemli. Biz bu yönden çok rahatız. Güzel fiziki mekanı güzel bir teknolojiyle de donatmak gerekir. Biz de bu yönde adımlar atıp teknolojik altyapımızı güçlü bir şekilde kurduk. Donanım açısından Alman malı birinci kalite teçhizatı tercih ettik. Diğer radyoloji altyapısı da birinci sınıf ürünler. İkinci aşamada hizmet kalitesi var. Biz de personel eğitimden diğer unsurlara kadar hizmet kalitesini her geçen gün yükseltmek adına çalışıyoruz” diye konuştu. Son olarak Konya’da özel sağlık yatırımlarına değinen Karaca, “Şuan için yeni bir yatırım lisansı yok. Konya’ya yeni bir özel hastane yatırımı yapılamaz. Biz de Medova olarak 2008 yılında alınmış bir lisansı kullandık. Bunun haricinde yeni bir özel sağlık yatırımı söz konusu değil. Konya’da özelin payı ise yüzde 20’lerde. Sayısal çoğunluk olsa da kapasite düşük. 13 özel hastanemiz var ama 7-8 tanesi 50-75 yatak bandında. Eski hastaneler büyümek için yeni yerde bakanlık desteği ile daha modern şartlarda hizmet verebilir. Tabi eski yeri kapatmak şartıyla. Ancak piyasa şartları yeni yatırıma çok fazla olanak tanımıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.