"Hortum, Görkem'i akülü araçsız bıraktı"

"Hortum, Görkem'i akülü araçsız bıraktı"
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde etkili olan hortum, engelli gencin bağışlarla alınan akülü araçlarını da enkaz altında bıraktı - Öztürk: "Oğlumun iki aracı vardı. Buradaki araç arıza yapınca İstanbul'daki aracı da buraya getirmiştik. Şimdi sadece tekerl

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da iki evin yıkıldığı 40 evin ise zarar gördüğü hortumda, engelli bir gencin bağışlarla alınan biri arızalı iki akülü aracı da enkaz altında kaldı.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Köçekli köyünde, 19 yaşındaki Görkem Öztürk'ün akülü araçları, hortum nedeniyle yıkılan iki katlı ahşap evin altında kaldı.

Engelli gencin babası emekli belediye işçisi Şener Öztürk (52), AA muhabirine İstanbul'da oturduklarını, Kastamonu'daki köylerine ise yaz aylarında geldiklerini belirtti. Öztürk, liseyi dışarıdan okuyan engelli oğlundan önce memlekete geldiğini dile getirerek, "Oğlum 15 gün sonra gelecekti. Akülü arabaların akülerinin sağlam olup olmadığını öğrenmek için ben önce geldim. Kuru akü olduğundan akülerin soğukta bozulma ihtimali oluyor. Oğlum gelinceye kadar arabaları hazır edecektim." dedi.

- Araçlar bağışla alınmıştı

Köyde biri arızalı iki akülü araçlarının olduğunu, her iki aracın da bağışla kendilerine verildiği ifade eden Öztürk, " Buradaki araç arıza yapınca İstanbul'daki aracı da buraya getirmiştik. Şimdi sadece tekerlekli sandalyesi kaldı. Akülü arabası sayesinde oğlum istediği gibi gezebiliyordu." diye konuştu.

- "Uyusam yıkılan evin altında kalırdım"

Öztürk, söz konusu hortumda kendisinde zor anlar yaşadığını vurgulayarak, "Olay olmadan yarım saat önce evde istirahat ediyordum. Dışarı çıkıp dolaşmak istedim. İyi ki çıkmışım. Yaklaşık yarım saat sonra bu olay oldu. Yatıp uyuyabilirdim de. Uyusam yıkılan evin altında kalırdım." dedi.

Oğluna yıkılan evin fotoğraflarını gönderdiğini ifade eden Şener Öztürk, oğlunun ev ve akülü aracı için üzüldüğünü anlatı.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı iki köyde 14 Mayıs Cumartesi günü etkili olan hortum 2 evin yıkılmasına, 40'a yakın evin ise hasar görmesine neden olmuştu.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.