Seda Erciş

Seda Erciş

Hoşça kal Avrupa

Hoşça kal Avrupa

Atiker Konyaspor, umutlarını devam ettirmek istediği UEFA Avrupa Ligi’ndeki Braga sınavından hayal kırıklığı ile ayrıldı. Maçtan önce çok umutluyduk aslında. Her şey güzel başlamıştı. Konyaspor kafilesiyle birlikte Portekiz’e giderek Braga’da yerimizi aldık. Maçtan bir gün önce de Aykut Kocaman’ın açıklamaları hepimize umut ışığı yaktı. Tüm hesaplar 3 puan üzerineydi ancak ne yazık ki olmadı.

BARGA’DA KONYALILAR

Maç öncesinden bahsetmek gerekirse, Portekiz’in Braga şehrinde bilindik maç havası yoktu aslında. Zaten takımın çok da bir taraftarları yok. Bize göre tabiki. Bu nedenle şehir maç günlerinde de sakin bir ortam yaşarmış. Ta kii Konyaspor gelene kadar… Maç öncesi basın mensupları olmak üzere birçok Konyasporlu taraftarları şehirde görmek mümkündü. Kafe ve restoranlarda da Konyaspor taraftarları için Hoş geldiniz yazıları yazıyordu. Taraftarlar maç öncesi güzel vakit geçirdi diyebiliriz. Ve ardından yavaş yavaş maça doğru gidildi.

barga’da-konyalilar-(1).jpg

SADECE STADYUM DEĞİL

Estadio Municipal de Braga… İnanılmaz bir stadyum. Mimarisi sanatsal anlamında en iyisi olabilir. Görülmesi gereken stadyumları sıralasak Braga’nın stadyumunu da kesinlikle eklenir. 80 milyon Euro’ya inşa edildiğini de duyunca şaşırmamak elde değil. Zaten şehir o dönem bu kadar yüksek maliyetli bir stadyuma büyük tepki göstermiş ve ardından UEFA tarafından ‘Sanat Eseri’ olarak gösterilerek büyük bir gurur yaşamıştır. Braga şehri için o günden bu yana Estadio Municipal de Braga Stadyumu önemli yapıtlarından birisi oldu. Kayalıkların oyularak yapıldığı bu stat tam anlamıyla bir sanat eseri. Ayrıca zeminin de oldukça iyi olması futbolun oynanması açısından çok önemliydi.

sadece-stadyum-degil-(1).jpg

GÖNÜL İSTERDİ Kİ…

Karşılaşma hakkında ise yazılacak çok detay var. Sistem, düzen, oyun anlayışı ve planlama… Belki de Avrupa için büyük bir tecrübe sayılacak bir dönem yaşadık hep birlikte. Ancak çok daha farklı işler yürüyor Avrupa’da. İyi oyunun değil sonucun önemli olduğu ve gruptan çıkma başarısını gösterebiliyor olmanın. Konyaspor eğer biraz daha alternatifli bir kadroya sahip olabilseydi yani söylemek istediğim en az 2 tane takımı taşıyabilecek oyuncuya sahip olsaydı bu gruptan çok rahat çıkardı. Ancak ilk yıl için bu deneyim önemliydi. Gönül isterdi ki Avrupa macerası biraz daha uzun sürsün diye.

Bizler Konya’da oynanan Braga maçında ümitlenmiştik. Alınan 1 puan ile. Bu sefer Braga’da oynanan karşılaşmada gruptan çıkma hayalimizi sonlandırdık. Kalan 2 maç prestij maçları olacak. O zaman artık lige dönme zamanı

Hoşça kal Avrupa…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR