'Hoşgörü kenti' EXPO 2021'i istiyor

'Hoşgörü kenti' EXPO 2021'i istiyor
Farklı dinlerin bir arada yaşaması nedeniyle "Hoşgörü kenti" olarak adlandırılan Hatay, 2021 yılında düzenlenecek EXPO'ya "Medeniyetler Bahçesi" adlı temayla ev sahipliği yapmayı hedefliyor

Farklı dinlerin bir arada yaşaması nedeniyle "Hoşgörü kenti" olarak adlandırılan Hatay, 2021 yılında düzenlenecek EXPO'ya "Medeniyetler Bahçesi" adlı temayla ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Aynı cadde üzerinde havra, kilise ve caminin yer aldığı, yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve "Hoşgörü kenti" olarak adlandırılan Hatay, EXPO 2021'e "Medeniyetler Bahçesi" adlı temayla ev sahipliği yapmak için başvuruda bulunacak.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2021 yılında düzenlenecek EXPO'ya aday adaylık başvurusu yapacaklarını söyledi.

EXPO 2021'e üç semavi dinin, birçok etnik unsurun, 6 mezhebin Hatay'da bir arada yaşadığını düşünerek "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla başvuru yapacaklarını ifade eden Savaş, şöyle konuştu:

"Bu tema adı altında inşallah 2021 yılında EXPO'ya aday olacağız. Bununla Hatay'a çok önemli bir vizyon katacağız. Bilindiği gibi EXPO sergi demek. Yeni ürünlerin sergilendiği alanlar demek. EXPO, sergilendiği yerde o ülkeye, kente önemli katkılar sağlayan, önemli eserler bırakan bir organizasyon. Paris'teki Eyfel Kulesi EXPO'nun ürünüdür. Yine İngiltere'deki bir park bunun ürünü. Antalya'da düzenlen organizasyonun ardından orada çok büyük bir park oluştu. Her şehirden gelip orada park yaptılar. Bu da EXPO olarak Antalya'ya bırakılan bir mirastır. Bizde 'Medeniyetler Bahçesi' adı altında 2021 EXPO'suna adayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.