Hrant Dink Cinayeti Davasında 12. Duruşma

Hrant Dink Cinayeti Davasında 12. Duruşma
Dink'in öldürülmesine ilişkin Ramazan Akyürek, Coşgun Çakar, Ali Fuat Yılmazer ile ana dava dosyası sanıklarının da aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılandığı davanın 12. duruşması başladı

İSTANBUL (AA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Coşgun Çakar ve eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Yargıtay'ın bozduğu ana davanın 8 sanığının da aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılandığı davanın 12. duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bu davanın yanı sıra FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalarla davalarda tutuklu bulunan Yılmazer ve Akyürek ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Faruk Sarı ve Özkan Mumcu ile ana dava dosyası sanıklarından Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık katıldı. Dink ailesini ise avukatları temsil etti.

Ana dava dosyası sanıklarından Ogün Samast ile başka suçlardan tutuklu Tamer Güler Demirel, Osman Gülbel, Hamdi Ekvatan ve FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu olan dönemin mülkiye müfettişleri Şükrü Yıldız ve Mehmet Ali Özkılınç'ın tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı kurularak duruşmaya katılımı sağlandı. Duruşmayı CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izledi.

Duruşmada, celse arası mahkemeye gelen belgeler okunuyor.

"Cinayetin aydınlatılmasını istiyoruz"
Duruşma öncesinde adalet sarayı önünde açıklama yapan Dink'in arkadaşları pankart açarak bir süre slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Bircan Yorulmaz, cinayetin üzerinden dokuz yıl geçtiğini belirterek, "Hrant Dink cinayetini, kendi siyasal hesapları doğrultusunda kullanmak isteyenler umurumuzda değil. Biz bu cinayetin bütün yönleriyle aydınlatılmasını ve hangi siyasal kesimde yer alıyorlarsa alsınlar bütün suçluların, azmettiricilerin, göz yumanların, sırt sıvazlayanların yargıç önüne çıkmasını istiyoruz. Bunca yıllık mücadelemizin hedefi de amacı da budur, bundan ibarettir." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından, duruşmayı takip etmek için adalet sarayına giriş yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.