Hsk'ya Üye Seçimi İçin Alt Komisyon Kuruldu

Hsk'ya Üye Seçimi İçin Alt Komisyon Kuruldu
Meclis tarafından Hakimler ve Savcılar Kuruluna seçilecek 7 üyenin üç katı adayın belirlenmesi amacıyla alt komisyon kuruldu. CHP ve HDP alt komisyona üye vermedi

TBMM (AA) - TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonda, Meclis tarafından Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) seçilecek 7 üyenin üç katı adayın belirlenmesi amacıyla alt komisyon kuruldu. CHP ve HDP alt komisyona üye vermedi.

Karma Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

Şentop, 7 HSK üyeliği için; 36 Yargıtay üyesi, 8 Danıştay üyesi, 7 öğretim üyesi, 32 de avukat olmak üzere toplam 83 aday adayının TBMM Başkanlığına başvurduğunu söyledi.

AK Parti müzakerelerin ardından, alt komisyon kurulması için önerge verdi.

Önergenin kabul edilmesiyle, TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon bünyesinde, Meclis tarafından Hakimler ve Savcılar Kuruluna seçilecek 7 üyenin üç katı adayın belirlenmesi amacıyla 9 kişilik alt komisyon kuruldu. CHP ve HDP alt komisyona üye vermedi.

Muhabir: Coşkun Ergül

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.