HSYK seçim sonuçlarına göre üye dağılımı

HSYK seçim sonuçlarına göre üye dağılımı
Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu HSYK seçim sonuçlarına göre kesin olmamakla birlikte üye sayıları belli olmaya başladı. İşte 2014 HSYK seçim sonuçlarına göre üye dağılımı

Bugün yapılan HSYK seçimlerinin ardından sandıklar açılıyor. Sandıkların açılan yüzde 70'lik bölümünde AK Parti'ye yakın Yargıda Birlik Platformu'nun adayları, adli yargıda seçilecek 7 üyeden 6'sını belirlemiş durumda.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 10 asıl 6 yedek üyeliği için bugün yapılan seçimlerde sandıklar açılıyor. Sandıklar açıldıkça gelen bilgilere göre, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yargıda Birlik Platformu'nun adayları, cemaate yakın "bağımsız" adaylardan önde gidiyor.

Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemlerinde AK Parti'ye yakın isimler Ankara Adliyesi'ne çıkarma yaparken, Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek de oyunu kullandıktan sonra Başsavcı Fethi Şimşek ve bir grup hakim savcı, YBP üyeleriyle birlikte adliye kafeteryasında bekleyişe geçti. 17 Aralık sonrası Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye iken Bakanlık bürokratlığına atanan ve YBP’nin HSYK adayı olan Süleyman Menteş de adliyede bulunurken, YBP adaylarının isimlerinin bulunduğu listenin tokalaşma sırasında hakim ve savcıların ellerine tutuşturulduğu ileri sürüldü.

Oy verme işlemlerinin 17:00'de sona ermesiyle sandıklar açılmaya başlandı. İlk verilerde, cemaat listesi önde giderken sandıklar açıldıkça çıkan oyların AK Parti'ye yakın isimlerin lehine gittiği görüldü. An itibariyle sandıkların yüzde 70'i açıldı. Buna göre, AK Parti'ye yakın Yargıda Birlik Platformu, 6 isimle ilk yedide yer aldı.

Ne olacak?
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) adli ve idari yargı seçim çevrelerini esas alarak oluşturduğu kesin seçmen listelerinde yer alan adli ve idari hakim ve savcıların oy kullandığı seçimde, en çok oy alan adaylar arasından adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üye seçilecek.

Oylarda eşitlik halinde YSK, kura çekerek sıralamayı tespit edecek. İl seçim kurulu başkanlarının denetiminde yapılan sayım işleminin ardından sonuçlar, YSK'ya bildirilecek.

Ayrıntılar gelecek...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.