HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:
“Emperyalist dünya PKK'ya birkaç sandık mermi, birkaç kuruş para gönderiyorsa onların kara kaşı, kara gözü için değildir. PKK'yı bir sopa olarak kullanacaklar, işleri bittiğinde de kırıp bir kenara atacaklar” - “Halkın büyük çoğunluğu çatışmasızlıktan yan

ANKARA (AA) - TANJU ÖZKAYA - HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, terörü şehir merkezlerine taşıması için PKK'ya birçok şeyin vadedilmiş olabileceğini belirterek, "Emperyalist dünya birkaç sandık mermi, birkaç kuruş para gönderiyorsa PKK’nın kara kaşı, kara gözü için değildir. Onları bir sopa olarak kullanacaklar, işleri bittiğinde de kırıp bir kenara atacaklar." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YPG ve PKK'nın kendilerine verilen görevi tamamlandıktan sonra artık muhatap alınmayacaklarını söyledi.

Olaylar başladığında örgütü ve siyasi uzantılarını "Emperyalistlerin taşeronluğunu yaparak bu halka acılar yaşatmayın" diye uyardıklarını belirten Yapıcıoğlu, "YPG ve PKK’ya verilen görev tamamlandıktan sonra Amerika’nın onları muhatap kabul edip, onlara devlet muamelesi yapmasını beklemek saflık olur. Neticede Amerika kendi çıkarları peşindedir. Liderleri nasıl Kenya’da paketlenip Türkiye’ye teslim edildiyse yarın başka liderlerini de aynı şekilde, çıkarları gerektirdiğinde teslim edebilirler.” diye konuştu.

- "HDP kaybetmeye devam edecek"

Vatandaşların, terörün şehirlere kaydırılmasına karşı çıktığını ancak PKK ve siyasi uzantılarının Kürtleri dikkate almadığını dile getiren Yazıcıoğlu, bu nedenle halkın HDP’ye tepkili olduğunu ifade etti.

HDP’nin bundan sonraki süreçte de kan kaybetmeye devam edeceğini belirten Yapıcıoğlu, “Çukur ve barikat siyaseti sonucu kaybeden HDP oldu. Bunun etkileri ilerleyen günlerde daha yoğun bir şekilde ortaya çıkacaktır. Şiddetten nemalanıp siyasi makamlar elde etmiş olabilirler ama bu saatten sonra şiddete dönüş onlara kaybettirecektir. Son hamlenin intihar anlamına geldiğini, PKK’nın kazdığı o çukurlara tek başına girmek istemediğini, HDP’nin paçalarından tutup onu da oraya sürükleyeceğini söylemiştik.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, PKK’nın defalarca yaptığı ayaklanma çağrısına Kürtlerin karşılık vermediğine dikkati çekerek, Suriye’de yaşananları yakından takip eden Kürtlerin, PKK’nın dayatmalarına rağmen ayaklanmaya destek vermediğini vurguladı.

PKK’nın ayaklanma çağrıları halkta karşılık bulsaydı Suriye’deki savaş manzaralarının bir benzerinin Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Mardin’de de görüleceğine ancak halkın çatışmalarda taraf olmadığına ve bunların şehirlere taşınmasına karşı çıktığına işaret eden Yapıcıoğlu, halkın büyük bir çoğunluğunun çatışmasızlıktan yana, huzurlu ve güvenli bir yaşam istediğini söyledi.

Yapıcıoğlu, "Zaten terörü şehir merkezlerine taşıyanlar bundan nasibini aldı. Örgüte sempatiyle bakanlar bile ‘Siz burada yanlış yaptınız, bizden bir şey beklemeyin’ diyerek tepkisini gösterdi.” dedi.

- "PKK Kürtlere karşı bir projedir"

PKK’nın Kürtleri İslam’dan uzaklaştırarak, onlara seküler bir yaşam tarzı dayatmak istediğini ifade eden Yapıcıoğlu, örgütün Kürt devleti kurmak gibi bir amacının olmadığını söyledi.

Batılı devletlerin örgütü desteklemelerinin temelinde de bu gerçeğin yattığını belirten Yapıcıoğlu, "Batı'nın PKK stratejisini bu olgular üzerinden okumak gerekiyor. Örgüt, Kürtleri İslam’dan uzaklaştırma stratejisini Batı'ya iyi pazarladı. Desteği de kanaatimce bu şekilde elde ettiler. Çünkü Kürtler Türkler, Araplar ve Farslar arasında kilit taşı gibi konumlanmış bir halktır. Batı bu kilit taşını çekerse ümmete ciddi bir darbe vuracağını hesap etmiş ve bu anlamda PKK’yı kullanıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yapıcıoğlu, çözüm sürecinde, söyleyecek sözü olan herkesin muhatap alındığına dikkati çekerek, “Aslında hak olanın verilmesi için muhataba da gerek yoktur. Eğer birileriyle konuşulacaksa bu konu elinde silah olmayan kişilerle konuşulur.” dedi.

Temel hakların hiç kimseyle pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, "Eğer elinde silah olanlarla çözümü konuşursanız o da elindeki silahı koz olarak kullanır. Hakların iadesi noktasında hakkaniyetli davranıldığında silahı koz olarak kullananların gerekçesini de ellerinden almış olursunuz." diye konuştu.

HÜDA PAR 2. Olağan Büyük Kongresi'nin yarın yapılacağını, siyasi faaliyetlerini kararlılıkla devam ettirdiklerini bildiren Yapıcıoğlu, “Cesaret, tehlikenin varlığına rağmen cesurca siyaset yapmaktır.” ifadesini kullandı.

Yapıcıoğlu, partilerinin yüzlerce saldırıya uğradığını, bunun sonucunda 15 partilinin yaşamını yitirdiğini kaydederek, bu şartlara rağmen siyaset yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.