Hükümetin Duruşu Bize Güç Veriyor

Hükümetin Duruşu Bize Güç Veriyor
15 Temmuz darbe girişimin ardından açıklanan teşvik paketleri Konyalı iş adamlarına da umut oldu. Farklı sektörden yatırımcılar, teşvik paketi ile ekonominin çok hızlı ilerleyeceğini ifade etti

15 Temmuz darbe girişimin ardından açıklanan teşvik paketleri Konyalı iş adamlarına da umut oldu. Farklı sektörden yatırımcılar, teşvik paketi ile ekonominin çok hızlı ilerleyeceğini ifade etti

Hükümet; 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide başlatılan dev teşvik atağını sürdürürken, yatırımcıların gözü yeni teşvik-ihracat paketine çevrildi. Yatırımcıya 20 yıl vergi muafiyeti, elektrikte 10 yıl sabit fiyat sözü, kredi faizini devlet karşılayacak olması gibi adımların atılacağının sinyalleri verilmişti. Konyalı iş adamları da bu paketi “olumlu” olarak nitelendirdi:

Anadolu Kesici Takımlar Konya Yetkilisi Atilla Sinacı:

“HÜKÜMETİN DURUŞU BİZE GÜÇ VERİYOR”

Darbe girişiminin ardından hükümetin ekonomik önlemler aldığını ifade eden Sinacı, “Darbeciler yaptıkları girişim sonrasında ülkemizin ekonomik anlamda büyük bir sıkıntıya gireceğini düşündü. Ancak hükümetin, hızlı ve ciddi politikalar üretmesi ile ekonominin güçlü kalmasını sağlayacak teşvik paketleri açıklandı. Bizler de sanayiciler ve ticaret adamları olarak hükümetin açıkladığı bu paketi olumlu karşılıyoruz. Bundan dolayı da geleceğe umutlu bakıyoruz. Biz de iş adamları olarak üzerimize düşen görev neyse yapacağız. Bu konuda da hükümetin duruşu bizlere güç veriyor” diye konuştu.

Yurt Yapı İnşaat Yetkilisi İsmail Çiçek:

“EKONOMİDE CİDDİ ATAKLAR BEKLİYORUZ”

Yatırımları emin adımlarla yaptıklarını söyleyen İsmail Çiçek, “Ekonomik paketler iş adamlarına yönelik olduğu için önümüzdeki son 10 yıl için ciddi önlemler alındığını görmekteyiz. Uygulamada bir sorun yaşanmazsa ciddi anlamda ekonomide ataklar bekliyoruz. Daha ciddi reform paketleri gelirse iş adamlarının önü daha da açılmış olacaktır. Geleceğe göre dair yüzde yüz umutluyuz” diye konuştu.

Post Ajans Yetkilisi Tuncay Temiz:

“GÜVENLİ YATIRIM ORTAMI YARATILACAK”

Temiz, “15 Temmuz’da direkten döndük diyebiliriz. Yapılan darbe girişimini millet kendi iradesiyle bertaraf etmiş oldu. Biz de geleceğe daha güvenle bakabilmek için ASKON bünyesinde de çeşitli toplantılar yapıyoruz. Amacımız bundan sonra ileriye yönelik uzun vadeli güvenli ortamda iş yapabilmek. Getirilen teşvik paketleriyle güven ortamı en güzel şekilde yaratılacaktır” dedi.

Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik:

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ KOLAY KOLAY YIKILMAZ”

Türkiye’nin ekonomisinin çok sağlam olduğunun altını çizen Çelik, “FETÖ’cüler tarafından yapılan girişimler ülkemizi ekonomik yönden elbette zarara uğrattı. Ancak bu tip olaylarla Türkiye ekonomisi kolay kolay yıkılmaz. Çünkü ekonomimiz gerçekten çok sağlam temeller oluşturmuş durumda. Bundan sonra da hükümetimizin teşvik paketiyle ekonomimizin, önümüzdeki yıllarda çok daha iyiye gideceğine inanıyorum. Özellikle Ortadoğu’da yaşamın normale dönmesiyle yapacağımız ihracatlar ekonomimizi patlama noktasına getirecek. Bu nedenle iş adamlarımıza tavsiyem, uzun vadeli olarak Ortadoğu ülkelerine yatırım yapmaları noktasında olacak” dedi. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.