Hükümetin Memura Yönelik Zam Teklifi

Hükümetin Memura Yönelik Zam Teklifi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:"15 yıllık AKP iktidarı boyunca kamu çalışanı ve emeklilerinin sadece enflasyon kaybı karşılanmıştır. Yapılan zamlar sadece enflasyon tazminatı kabilindedir. Aynı dönem içerisinde Türkiye ekonomisinde gerçekleşen büyüme

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, hükümetin kamu görevlileri ve memur emeklileri için önerdiği zam teklifine ilişkin, "15 yıllık AKP iktidarı boyunca kamu çalışanı ve emeklilerinin sadece enflasyon kaybı karşılanmıştır. Yapılan zamlar sadece enflasyon tazminatı kabilindedir." ifadesini kullandı.

Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına ilişkin teklifini değerlendirdi.

Yaklaşık 5 milyon kamu çalışanı ve emeklisini ilgilendiren zam pazarlığında hükümet, saray ve sarı sendika üçgeninde memura kumpas kurulduğunu, kamu çalışanları ve emeklilerin "ölüm gösterilerek sıtmaya razı edilmeye çalışıldığını" ileri süren Erdoğdu, şöyle devam etti:

"15 yıllık AKP iktidarı boyunca kamu çalışanı ve emeklilerinin sadece enflasyon kaybı karşılanmıştır. Yapılan zamlar sadece enflasyon tazminatı kabilindedir. Aynı dönem içerisinde Türkiye ekonomisinde gerçekleşen büyümeden çalışan ve emeklilere pay verilmemiştir. Oysa ülke ekonomisinde gerçekleşen büyümede kamu çalışan ve emeklilerinin de payı ve hakkı vardır. 2003 yılından itibaren açıklanan enflasyon ve büyüme oranları birlikte hesaplandığında 2016 sonu itibarıyla kamu çalışan ve emekli maaşlarının reel olarak 7,13 katına çıkması gerekirdi. Yani 2003 yılı başında bin lira alan bir memurun maaşının 2016 sonunda 7 bin 130 lira olması gerekiyordu."

Bütün kamu çalışan ve emeklilerinin bu hesabı yapmaları gerektiğini savunan Erdoğdu, "Eğer 2003 yılı başında aldıkları maaşın 7,13 katı maaşı alamıyorlarsa haklarının hükümet tarafından çalındığını bilmelidirler." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğdu, kamu çalışanı ve emeklilerinin çalınan maaşlarının yapılan yolsuzluk ve suistimallerle yandaşlara peşkeş çekildiğini iddia etti.

Kamu çalışanları ve emeklilerin geçmişten gelen haklarını alabilmeleri için maaşların iki katına çıkarılması gerektiğini kaydeden Erdoğdu, bu zam oranının bile geçmiş 15 yılda çalınan hakların birikmiş değerini karşılamayacağını savundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.