Hükümlü ve tutuklular hadis ezberinde yarıştı

Hükümlü ve tutuklular hadis ezberinde yarıştı
Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği kapsamında "100 günde 100 hadis ezberleme" yarışması düzenlendi

KONYA (AA) - Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklular ile personelin katılımıyla "100 günde 100 hadis ezberleme" etkinliği gerçekleştirildi.

"Kutlu Doğum Haftası" kutlamaları kapsamında düzenlenen ve bir tutuklunun Kur'an tilaveti ile başlayan programda, hadis yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konya Müftüsü Ali Akpınar, yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin hayatını, hadislerinden örnekler vererek anttı.

Hazreti Muhammed'in herkese kucak açan bir peygamber olduğunu belirten Akpınar, "Kendisine hakaret edenleri ve eziyet edenleri dahi affeden bir peygamberin ümmetiyiz. O'nun o güzel ahlakıyla ahlaklanmalıyız. Peygamberin mesajındaki tevhid ve vahdeti anlamalıyız ve bunu hayatımızda uygulamalıyız. İslam coğrafyasında birlik için öncelikle kendi içimizde bir olamız gerekiyor. Kendi ailemizde, şehrimizde ve ülkemizde bir olalım ki tüm ümmeti kapsayan büyük vahdeti gerçekleştirebilelim." diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Uzmanı Ali Bektaş, "Mevlana ve Hz. Muhammed ilişkisi" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Etkinlik, tutuklu ve hükümlüler tarafından hazırlanan "Kutlu Doğum Haftası" gösterisi, hadis okumaları ve ilahiler ile sona erdi.

Hükümlü ve tutuklular hadis ezberinde yarıştı

Hükümlü ve tutuklular hadis ezberinde yarıştı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.