Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hurda kağıt toplayan araçlar “terör saçacak” demedi demeyin…

Hurda kağıt toplayan araçlar “terör saçacak” demedi demeyin…

 

Siyaset yazmayınca öyle huzurlu, öylesine mutlu oluyorum ki…

Çünkü siyasette bazen inanmadığım şeyleri yazıyorum. Dahası yazmak zorunda kalıyorum. İşte o gün de kendime olan inancımı yitiriyorum. Kendimden ve mesleğimden nefret ediyorum. Ama şehir için yaşadıklarımızı, bire bir gördüklerimizi, sizlerden gelenler ve o yazılarında sonuç verdiğini görünce de inanılmaz huzur buluyoruz.

…………

Eski Valimiz Aydın Nezih Doğan Beyin kulakları çınlasın. Şu her sokakta, köşe başında, ana caddede 24 saat burun buruna geldiğimiz ama elle çekmeli, ama üç tekerlekli motorlu, amma dört tekerli kağıt ve hurda toplayanlar şehrimizde yeni yeni çoğalıyorlardı.

Aydın Nezih Bey’de herhalde yeni göreve başlamıştı. Bu işteki bazı sıkıntılı tipleri Sayın Valimize bire bir yer ve saat göstererek aktardım. Bana bunun bir devlet politikası gibi ciddi ve önemli bir durum olduğunu anlattıktan sonra, bizim anlattıklarımızla kendisi bizzat üzücü durum yaşanmaması için de bir dizi tedbirler aldırmıştı.      

Gel zaman git zaman geldiğimiz noktadan sadece bir kare.

 

 

foto-039.jpg

 

Diyelim ki bu araç sizi tehdit edici davranışlarda bulundu. Yanına yaklaşıp hesap sormak mümkün değil (!)

Polise ihbar edeceğiz ama plakası yok. Plaka olsa da okumak mümkün değil.

Peki araçları elle çeken kadınlara çocuklara ne demeli?

Gece ya da gündüz fark etmiyor. Ana caddede ters yoldan üstünüze, üstünüze geliyorlar. Ne yapacaksınız? Ya da ne yapabilir siniz ki? Vurmamak için ya frene basıyorsunuz ya da kaçıyorsunuz.

Gecenin bir yarısı in yok cin yok. Evinize dönüyorsunuz, motorlu genç önünüzde zik zaklar yapıyor. Daaat deme şansınız bile yok. İleride yanına yaklaşıyorsunuz camı açmadan şöyle bir gence bakıyorsunuz. Vallahi cam açık olsa delikanlı camdan içeri dalacak. 

Bakın demedi demeyin. Önce polislerimizden, polis müdürlerimizden sonra da kim yetkili ise hatta Sayın Valimiz Muammer Erol Bey’den rica ediyorum.

Bu insanların, ailelerin bire bir rehabilite edilmeleri gerekir. Bu insanların kesinlikle kazanılmaları gerektiğine inanıyorum. Yaptıkları işle de milli gelire katkılarının milyarları bulduğunu biliyorum. 

Ancaaaak zaman içerisinde üzücü olaylar yaşanacak. Bunları o zaman da biz yazacağız millet de okuyacak.

 Eğer bazı şeyler bugüne kadar kamuoyuna yansımadı ise, o da bu şehrin insanının mülayimliğindendir.

 Biz hatırlattık, dile getirdik kendimizce insanımız ve şehrimiz adına vazifemizi yaptık gerisi büyüklerimizin bileceği iş.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Strateji çizerken önemli olan uzakta olabilecekleri yakından görebilmek, yakındakilere ise uzaktan bakabilmektir.   

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Kasiyer genç kızlarımız müşteriyi dövecek gibi konuşmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR