Hurmada indirim gelecek ramazana kaldı

Hurmada indirim gelecek ramazana kaldı
İthalatındaki gümrük vergisinin yüzde 25'ten sıfıra çekildiği hurmada bu ramazan ayında indirim olmayacağı, fiyatların geçen yılla aynı kalacağı belirtildi

İthalatındaki gümrük vergisinin yüzde 25'ten sıfıra çekildiği hurmada bu ramazan ayında indirim olmayacağı, fiyatların geçen yılla aynı kalacağı belirtildi.

Bursa'da hurma dükkanı işleten Çiğdem Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulunun ithalat rejimi kararına ek kararına göre, hurma ithalatında gümrük vergisinin sıfırlandığını söyledi.

Gümrük vergisinin yüzde 25'ten sıfıra düşürülmesiyle vatandaşlarda "hurma fiyatlarında indirim beklentisi" oluştuğunu anlatan Çetinkaya, "Vatandaşların bu ramazanda tüketeceğimiz hurma fiyatları için beklentisi olmasın. Bu ramazan ayında, gümrük vergisi kararından önce ülkemize giren hurmaları tüketeceğiz. Fiyat düşüşü yok artış da yok. Hurmada fiyat düşüşü, eylülden sonra ithal edilecek ürünlere yansıyacak. Hurmada ödediğimiz KDV kalkmadı." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.