Hurmalar tezgahlarda

Hurmalar tezgahlarda
İftar soflarının vazgeçilmezi hurma tezgahlardaki yerini alırken fiyatlar 10 liradan başlayarak 100 liraya kadar çıkıyor

Ramazan ayına kısa bir süre kala orucunu hurma ile açmak isteyen vatandaşlar soluğu çarşıda aldı. Birbirinden fazla çeşitte bulunan hurma seçenekleri ile vatandaşlar hem damak tadına göre hem de kesesine göre istediği hurmayı seçiyor. Çarşı genelinde hurmam satışında büyük bir artış gözlemlenirken hurma ile yapılan mamuller de vatandaşların tercihi haline geliyor.

HER KESEYE UYGUN FİYAT

Vatandaşların çarşıya çıkması ile hurma satan esnaflarda da büyük bir hareketlilik yaşandı. Esnaf hareketlilikten oldukça memnun olduğunu ifade eden Konyalı Hurmacı’nın sahibi Enver Çakmak, “Satışlarımız günler öncesinden başladı. Elbette biz de vatandaşlarımızın seçimi için birçok seçeneği dükkanlarımızda bulunduruyoruz. Hurma ile oruç açmanın makbul olduğu bilinir. Bunun yanında hurmanın sağlık açısından da ciddi bir faydası var. Mesela tok tutar, bağırsakları çalıştırır ve susuzluk hissettirmez. Sağlık uzmanlarının söylediği kadarıyla kanseri önleyici etkisi varmış. Bilhassa bebeği olan anneler için de süt oluşumuna katkısı olduğu söyleniyor. Daha fazla anne sütü yapıyormuş. Sahurda 5-6 hurma yediğinizde oruçluyken su ihtiyacı olmaz, hissetmezsiniz” diye konuştu.

HURMA KAHVESİ REVAÇTA

Her keseye göre hurmaların da bulunduğunu sözlerine ekleyen Çakmak, “Burada 20’yi geçkin hurma çeşidi bulunuyor. Hurma fiyatlarımız ise 12 TL’den başlayarak, 100 TL’ye kadar çıkıyor. Tabi burada hurma ile yapılmış ürünleri de sunuyoruz. Lokum, cezerye, hurma şekeri, hurma pekmezi en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Bir de iftardan sonra tercih edilen hurma kahvesi bulunuyor. Bu kahve hurma çekirdeğinden yapılmış olup bağırsakları rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Biz esnaf olarak vatandaşlara hurma ile ilgili tüm ürünleri sunmaya devam edeceğiz” dedi. (Derya Demir)

 

HURMA FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE:

Libya: 10 TL

İran: 12 TL

Bağdat: 13 TL

Medine: 35 TL

Meşruk: 35 TL

Digayri: 40 TL

Safari: 40 TL

Hudri: 50 TL

Amber: 55 TL

Majkul: 55 TL

Supi: 58 TL

Mebrum: 60 TL

Acve: 100 TL

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.