Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hüseyin Namal’ı uğurlarken

Hüseyin Namal’ı uğurlarken

Konya olarak bir müdürü, bir başmüdürü daha uğurluyoruz. Şehrimizin altı yıldır asayişinden trafiğine yani yolda yürümemizden evde rahat rahat uyumamıza kadar her şeyin başı olan o ak saçlı mütevazi müdür Hüseyin Bey, bugün Konya’ya veda ediyor.

Ama evladı vesilesi ile Hüseyin Bey’in bir ayağı bundan sonra da Konya’da olacak. Hüseyin Müdür’ün Konya’da da bir evi var artık.

Dün sabah ilk resmi görüşmemiz Sayın Müdürümüz ileydi. Müdür Bey, A takımı ile basın mensuplarını konuk etti. Bu bir veda birlikteliği idi.

Müdür Bey, Konya’ya geldiği günden bu yana başta trafik olmak üzere kendi alanında Konya’yı bir adım öne çıkardı. Ama uzun yıllar Konya olarak şurada atladık. Trafik işin görünen yüzü idi, oysa Sayın Baş Müdür’ün gerçek ihtisas alanı istihbarat idi. Müdür Bey gidecek ala sade vatandaşın aklında hep o sıkı trafik uygulamaları ve cezalar kalacak.

Hüseyin Müdür, çok farklı bir polis müdürü idi. Hangi meslekte hangi branşta olursanız olun nerelere giderseniz gidin bir insanın ailesinden aldığı terbiye bir yerde kendisini o kadar net gösteriyor ki.

Hüseyin Müdür mesleğinde ne kadar titiz, ne kadar ıncık ve detaycı olursa olsun insan olarak mükemmel bir abi idi.

Böylesine mütevazi beyefendi polis baş müdürüne az rastlanır.

Hüseyin Müdür, Konya’ya gelirken ilk görevi şehrin dağılan, küs ve kırgın dinamiklerini birleştirmek barıştırmak idi. Bunu da o babacan tavrı ile başardı.

Ve Hüseyin Müdür’ün bir başka bilinmeyen özelliğini de artık uğurladığımıza göre buradan rahatça yazabiliriz, AK Parti iktidarlarının müdür olarak atadığı ve bugün Türkiye’de hâlâ müdür olarak yoluna devam eden tek müdür olmasıdır.  

Bu son cümleden ne demek istediğimizi anlamak isteyen anlayacaktır.

Sayın Müdürümüze bizde yeni görevinin bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını yürekten diliyoruz.

EKİPLER AZALDI MI?

Yukarıda sözünü ettikten ya vatandaş için Hüseyin Müdür, sıkı trafik uygulamaları ile hatırlanacak.

Dün öğle saatlerinde işadamı aynı zamanda şehirde farklı platformlarda görev almış, hatta Konyaspor yöneticiliği yapmış bir abimiz ile kahvelerimizi yudumluyoruz. Sözü abimiz açtı Müdür Bey’in Konya’dan Denizli’ye tayinini bize sordu.

Biz dilimiz döndüğünce izah etmeye çalıştık.

Abimiz güldü “Uğur abi ben onu bunu bilmem. Yalnız dün sabah her zamanki gibi evden çıktım Meram’dan çarşıya doğru geliyorum. Yeni Orduevi inşaatının orada Askeri Hastane’nin köşesindeki ekip otosu yoktu”….

Güldüm…

Sonra anlatmaya çalıştım.

Dolayısıyla burada siz değerli okurlarımız ile de bir şeyi paylaşmak istedim.

Gelin ne olur bu işlere biraz daha geniş bakalım. Bir müdürün gitmesi ve yeni bir müdürün gelmesi ile en azından görünen trafik denetiminde azalma olmaz. Artma olur azalma olmaz. Çünkü devlette devamlılık denilen bir uygulama söz konusudur.

Gelin ne olur bunu görelim ve bunu bilelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Erkekler, kadınlara istediklerini söylerlermiş kadınlar da erkeklere istediklerini yaptırırlarmış.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastane ziyaretlerinde ziyaretin dozunu kaçırmadığımız zaman ADAM oluruz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR