Husilerden Amman Bildiri'sine Tepki

Husilerden Amman Bildiri'sine Tepki
SANA (AA) - Yemen’de Husilerin, 28. Arap Birliği Zirvesi’nin ardından okunan sonuç bildirisini (Amman Bildirisi) reddettiği ileri sürüldü.Husilere bağlı...

SANA (AA) - Yemen’de Husilerin, 28. Arap Birliği Zirvesi’nin ardından okunan sonuç bildirisini (Amman Bildirisi) reddettiği ileri sürüldü.

Husilere bağlı SABA haber ajansının, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih-Husi ittifakından oluşan ve uluslararası toplum tarafından kabul edilmeyen hükümetin Dışişleri Bakanlığı sorumlusuna dayandırdığı haberde, Sonuç bildirisinin, Arap koalisyonunun operasyonlarının sürdüğü bir dönemde barışa çağırarak Yemen konusunu göze çarpan yüzeysellikle ele aldığı savunuldu.

Koalisyonun saldırılarıyla ulusal diyalog belgesi gibi körfez girişiminin de pratikte sona erdiği iddia edilen haberde, ülkede meydana gelen olayların bildiride bahsedilen barışı aştığı ifade edildi.

Haberde, aynı durumun, Yemen üzerinde vesayetini dayatmaya çalışan ve bazı devletlerin desteğiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından çıkarılan 2216 sayılı kararı için de geçerli olduğu ileri sürüldü.

Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde dün gerçekleştirilen 28. Arap Birliği Zirvesi'nin ardından Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt tarafından okunan 15 maddelik Amman Bildirisi'nde, Yemen’de meşruiyeti destekleyen Arap koalisyonunun çabalarının desteklendiği belirtilerek, Yemen krizinin, körfez girişimi ile uygulama mekanizmaları, Ulusal Diyalog Kongresi’nden çıkan sonuçlar ve BMGK’nın 2216 sayılı kararına göre sonlandırılması gerektiği vurgulanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.