Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hüsnü abimi tongaya düşürmeyin!

Hüsnü abimi tongaya düşürmeyin!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin çiçeği burnunda milletvekili, yılların deneyimli siyasetçisi ve bizim de 40 yıldır tanıyıp büyük saygı duyduğumuz isim Hüsnü Bozkurt Beyin bizim gazete de dahil önceki gün nerede ise bütün yerel basın organlarına yansıyan Ereğli’nin, il olması için TBMM’ye verdiği kanun teklifi haberine Hüsnü abi adına önce derin derin düşündük ardından da acı bir şekilde üzüldük.

40 yıllık dostluğumuza güvenerek “Hüsnü abi” diyeceğim, vekil olunca inanın çok sevindik. Çünkü inandığı siyasi görüş adına Hüsnü abi de ömrünü bu işe adamıştı.

 Ancak Ereğli’nin il olması teklifi CHP’li Ereğlileri ne kadar memnun etti ise Ereğli dışındaki bütün CHP’lileri başta da Akşehir, Seydişehir, Beyşehir gibi yıllardır her siyasetçinin “il olmalı” teklifi ile ağızlarına birer parmak bal sürülen CHP’lileri çıldırtmış durumda.

Durum böyle olunca da Hüsnü Bozkurt gibi siyasetin çekirdeğinden bizzat yetişmiş, pratiği olan, duayen bir politikacı bu tongaya nasıl düşer, balıklama nasıl atlar diye düşündük.

Öyle ya öteden beri il olma sevdasıyla yanıp tutuşan Ereğli gibi, Akşehir gibi, Beyşehir gibi büyük ilçelerimiz Ankara’ya çeşitli yollardan il olma taleplerini iletirken neden CHP’nin Konya’daki tek milletvekili olan Sayın Bozkurt sadece Ereğli’yi gündemine almıştı?

Neden diğer ilçeleri galeye dahi almamış ve diğer partililer ve ilçeler nezdinde puan kaybetmişti?

İsterseniz bu işi bir sıraya koyalım.   

Birincisi, ülkemizin içerisinde bulunduğu bölücü terörün kan dökmeye devam ettiği sıkıntılı ortam siyasi konjonktür olarak Ereğli’nin il olması buna müsait olmadığı için, bugün ki gündem de asla bu olmamalıydı.

İkincisi, daha henüz yeni hükümet dahi kurulmamışken, iller yasasında yeni bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği belli dahi olmadan verilen bu önergenin popülizmden ve tribün şovdan öteye bir mana ifade etmediğini partililer Karatay sanayiinde dile getiriyordu.

Üçüncüsü il ilçe yapılarak iktidar olunsaydı geçmişte bunu en çok yapan Anavatan Partisi olurdu. Hatırlıyorum da Karasınır ve Güneybağ kasabaları 1989 mahalli seçimlerinde Anavatan’ın sahip olduğu belediyelerdi. Her ikisini birleştirerek Güneysınır ilçesi adı altında yeni bir ilçe kuruldu. Ancak Dimyat’a pirince giderken evde ki bulgurdan olmak hesabında Anavatan Partisi, hem iki kasaba belediyesinden oldu, hem de yeni ilçeyi başka partiye kaptırmış oldu.

Neticede coğrafi bütünlüğü itibariyle Avrupa‘da pek çok devletten daha büyük Konyamızın idari yapısıyla oynanmamalı, tartışmamalı bir daha gündeme dahi getirilmemelidir.

“Zira, KONYA PARÇALANMAZ bir bütündür…”

Sakın ola bu yorumumuzdan Ereğlili okurlarımız alınganlık göstermesin. Burada bizim tek düşüncemiz çok sevdiğimiz ve saydığımız Hüsnü abinin CHP’li ve Ereğlili olmayan partililer tarafından hatta ismini dahi bilmediğimiz insanlar tarafından sadece gazeteci kimliğimizi duyunca kendi vekillerini eleştirmeleri oldu.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra, düşünmeye mahkum olmaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Mevkilerin makamların ve paranın bize emanet olduğu şuurunda olduğumuz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR