Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Hüsnü Bey’in Börek Merakı

Hüsnü Bey’in Börek Merakı

CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt’un böreği çok sevdiğini bilmezdik. Bereket, sosyal medya var. Yoksa onun bu özelliğini kaçırmış olacaktık.

CHP’li vekil deyince akla yıllardır bir “Atilla Kart modeli” kazındı. Kendisi ülke çapında yaptıklarıyla böyle bir rol üstlendi. Ve hakkıyla bir çok Konyalı’ya “Atilla Kart kadar olmadınız” cümlelerini söyletti.

Şimdi o yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nun %99,9 adayları değiştirmeyeceğim cümlesinden anladığımız kadarıyla da önümüzde süreçte yine olmayacak.

Konya adına kayıp mı? Sorgulanır. Ama belirli bir çizgisi olduğunu kabul etmek lazım.

Hüsnü Bey görünen o ki bir panik içinde. Yaptığı paylaşımlar açıklamalar bunu gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Ereğli’nin il olmasından bahsetmişti. Bugün de işi gücü bırakmış koca milletvekili börekle çörekle uğraşıyor.

 

Ne yazmış Sayın Bozkurt hatırlayalım:

“2 aylık seçim hükümetinin, Tayyip Bey hayranı tweetleri ile maruf, pek BAĞIMSIZ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, " EĞER BIR MÜSLÜMAN KADIN BÖREK YAPMASINI BİLMIYORSA O AİLE DAĞILMAYA MAHKUMDUR " buyurmuş.

Yani, bu pek muhterem KADIN bakana göre, börek yapmasını bilmeyen müslüman kadınlarla asla evlenilmemeli, zira kurulan AİLE dağılmaya mahkum, BOŞANMA kesin !

Biz de merak edip duruyorduk, son yıllarda giderek artan boşanmaların nedenini.

Çok yaşayın siz Sayın Bakan, şu kapkara günlerde bizi güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün.”

 

100 yaşına yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başörtülü bakanını diline dolamış Hüsnü Bey. Belki bir dost ortamında belki kinayeli belki de lafı gediğine koymak adına söylenmiş masum bir cümleyi SÖZCÜ mantığıyla cımbızlayarak üzerine kafa yormuş. Cümleler kurmuş. Aklınca ti’ye almış.

Paylaşımın altına gelen yorumlardan Bozkurt’un pişman olduğunu çıkarmak zor değil. Hüsnü Bey baltayı taşa vurmuş.

Örfünün âdetini bilen her Türk kadının lezzetli ellerinden sofralara gelen bir kültürel deyişi gerçek anlamda idrak edip vermiş veriştirmiş. Ama mesele börek değil ki! Biz anladık!

Sayın Vekilim!

Bu yazdıklarınız, yaptıklarınız ya sizin -bu yaşa ve tecrübeye rağmen- sahnedeki oyun kalitenizi gösteriyor ya da etrafınıza kılavuz diye seçtikleriniz sizi acayip tongaya bastırıyor.

 

Hatırlatayım. Siz Konya gibi bir şehirden vekil seçildiniz. Başörtüsünün kalbinden! Kimi ‘üst akıllıların’ çarşaflı diye sokakları İran’a benzetilen Türkiye’nin en muhafazakâr kentinde ikamet ediyorsunuz. Etrafınıza sokaklara bir bakın. Bu cümleleri bir İzmir CHP milletvekili kursa kelam edilmezdi belki. Peki ya siz?

Muhalefet yapmak değil bu yaptığınızın adı.

Türkiye’nin ilk başörtülü bakanına saydırmak!

 

Lütfen börek merakınızı evinizde veya uygun pastanelerde giderin ve ucu çok farklı yerlere dolanacak paylaşımlardan kaçının.

Yoksa bu yorumlarla daha çok başınız ağrır…

Üstelik zikrettiğiniz gibi ilgilenebileceğiniz çok daha önemli konular var. Hem şehir hem ülke için.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR