Hüyüklü kadınlar mantar da yetiştirecek

Hüyüklü kadınlar mantar da yetiştirecek
Konya'nın Hüyük ilçesinde, kadınlara yönelik mantar yetiştiriciliği kursu başladı.

Hüyük Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hüyük Ziraat Odasının da destek verdiği kurs, kadınlara mantar yetiştiriciliği eğitimi verecek.
Kursun açılışında konuşan Hüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Canan, bölgede oldukça rağbet gören çileğin ardından kadınların mantar yetiştiriciliği konusundaki isteklerini görmeleri üzerine ilgili kurumlarla birlikte el ele vererek bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.
Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan ise, ilçenin üretime meyilli, çalışkan insanlardan oluştuğunu ifade ederek, "Kurum olarak 24 saat üreticimizin hizmetindeyiz. Özellikle kışın boş olan işgücünün ekonomiye kazandırılması bakımından, mantar yetiştiriciliği çok önemli. Bu doğrultuda mantar üreticilerine her türlü teknik desteği sağlayacağız" dedi. Doğan, çilek üretiminden günlük ilçe ekonomisine 70 bin liralık katkı sağlandığını da vurgularken, kurum olarak olaya sadece ekonomik yönden bakmadıklarını, çilek yetiştiriciliğinin ilçenin imece geleneğinin devam ettirilmesi, komşuluk ve akraba ilişkilerinin canlı tutulması bakımından da çok çok önemli olduğunu söyledi. Doğan ayrıca, ilçede hasat döneminde herkesin birbirine yardım ettiğini de belirterek, “İlçemiz halkı birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğinde her alanda başarılı olacaktır. Mantar yetiştiriciliğinde de inşallah bu başarı ortaya konulacaktır" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.