Hüyük’te İmrenler Şehit ve Gaziler Anıtı açıldı

Hüyük’te İmrenler Şehit ve Gaziler Anıtı açıldı
Hüyük’te İmrenler Şehit ve Gaziler Anıtı açıldı

Konya’nın Hüyük ilçesinde yapımı tamamlanan İmrenler Şehit ve Gaziler Anıtı’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 
Hüyük ilçesine bağlı İmrenler Mahallesi’nde, Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Hüyük İlçe Belediye Başkanı Mehmet Şahin, "Bugün biz burada duruyorsak, şehitlerimizin sayesinde duruyoruz" dedi.
Hüyük Garnizon Komutanı Sefa Kaya ise, Anadolu geleneğinde gelin ve damada, kurbanda kurbanlıklara ve askere gönderilen gençlerin elleri olmak üzere dört varlığa kına yakıldığına vurgu yaparak, "Bize gelen kınalı Mehmetçikler hala, canları pahasına bu memleketi savunmaya devam ediyorlar" diye konuştu.
Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan da, konuşmasında, "Biz ne kadar vatanımıza sahip çıkarsak, vatanımız da o kadar ayakta durur" dedi.
İmrenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Eker de, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş mayasında İmrenler yöresinin asil evlatlarının da kanının mevcut olduğunu hatırlatarak, “Bu savaşlarda hemen hemen her ailenin en az bir şehidi var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua sonrasında protokol tarafından kurdele kesilerek anıtın açılışı gerçekleştirildi. Anıtın üzerine örtülen Türk bayrağı ise Garnizon Komutanı Sefa Kaya tarafından İmrenler Kültür ve Dayanışma Derneği yetkililerine teslim edildi. Açılışa, şehit yakınları ve gaziler ile mahalle sakinleri de katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.