Hyundai’nin Bursalı ticarisi ‘resmen’ banttan indirildi..

Hyundai’nin Bursalı ticarisi ‘resmen’ banttan indirildi..
Karsan, Hyundai Motor Company (HMC) ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde üretimine başladığı Hyundai H350 hafif ticari aracı için resmi bir tören düzenledi.

Üretim başlangıç törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık, yollara  yerli birOtomobil markasıyla çıkma zamanının geldiğini, bunun için yoğun alışma yürüttüklerini söyledi.
Bakan Işık, Hyundai’nin Türkiye’yi seçmesinin önemine işaret ederken, “Bu, Türkiye ekonomisine, aynı zamanda Karsan’a ve Karsan’ın kabiliyetlerine, gücüne duyduğu güvenin göstergesi” dedi. Otomotivin, halen Türkiye’nin en fazla ihracat yapılan sektörü olduğunu ve cari işlemler dengesinde ticaret fazlası verdiğine işaret eden Işık, Türkiye’nin, üretim ve ihracatta rekabetçi fiyat avantajını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalması halinde, sektörün bundan olumsuz etkilenebileceğine dikkati çekti. Işık, “Artık Türkiye’de otomotivin stratejik ortak konumuna yükselme zamanı geldi. Bunun için de bir tek şeye ihtiyacımız var; artık. Dünya yollarına yerli bir otomobil markasıyla çıkmanın zamanı geldi” diye konuştu.

 

50 ülkeye gidecek

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç da, şirketin Türk otomotiv sanayi adına önemli bir adım daha attığını belirtirken, “Hyundai Motor Company, yepyeni hafif ticari araç serisinin üretimini Kore dışında dünyada ilk ve tek olarak Türkiye’de, Karsan’da yapmayı uygun gördü. Bu başlı başına Türkiye’nin, Türk otomotivinin güçlü konumunun bir göstergesi” diye konuştu.
CEO Murat Selek ise, H350’nin hayata geçirilmesi için toplam 200 milyon euro’nun üzerinde yatırım yapıldığını, yüzde 100 otomasyona sahip bir gövde üretim hattı yaratıldığını söyledi. Selek, üç farklı versiyonuyla üretilen H350’lerin 50’ye yakın ülkeye ihraç edileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.