Hz. Mevlana temsili olarak uğurlandı

Hz. Mevlana temsili olarak uğurlandı
Hz. Mevlana'nın Karaman'dan ayrılarak Konya'ya gitmesi temsili bir uğurlama töreniyle canlandırıldı.

Karaman'da Medarı Mevlana Camisi yanında bulunan Aktekke meydanında düzenlenen temsili uğurlama törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Uğurlama töreni Uluslararası Mevlana Vakfı Sema Topluluğu tarafından düzenlenen sema gösterisi ile başladı. Temsili uğurlama töreni, Hz. Mevlana ve babası Muhammed Behaeddin-i Veled hazretlerini canlandıran Konya Şehir Tiyatroları sanatçılarının meydandaki vatandaşlardan helallik isteyerek Konya'ya hareket etti. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru da yaptığı konuşmada, “Hz. Mevlana’nın uğurlanması, özellikle babası alimler sultanı Sultan Veled’in Karaman’dan uğurlanmasının hatırlanması insanlığa güzel bir ders. Bir örnek alacağımız çok önemli bir etkinlik. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha geniş kapsamlı bir çalışma üzerindeyiz" dedi.

Karaman Valisi Murat Koca ise, Hz. Mevlana'nın türbesinin Konya'da olduğunu herkesin bildiğini söyledi. Mevlana'nın annesinin ve ağabeyinin de Karaman'da olduğunu ifade eden Koca, "Hz. Mevlana'nın Karaman'da 7 yıl yaşadığını, buradan Konya'ya giderken annesini ve ağabeyini Karaman'a emanet ettiğini ifade etmek istiyorum. Konya'ya gelen Mevlana aşıklarının Karaman'a da mutlaka gelmelerini istiyorum" diye konuştu.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, insanlığın barışa ve kardeşliğe bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi. Karaman'ın sevgi ve hoşgörünün diyarı olduğunu anlatan Çalışkan, "Sevgi ve hoşgörünün yayılmasına öncülük etmek istiyoruz. Karaman, hem tarihi hem de kültürel açıdan çok farklı zenginliklere sahip. Karaman olarak sevgi ve hoşgörüyü ön plana çıkaran bir il olma yolunda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.