İBB’den Güney Amerika’da kentsel dönüşüm temasları

İBB’den Güney Amerika’da kentsel dönüşüm temasları
İstanbul Büyükşehir Belediyesi heyeti, kentsel dönüşüm konusunda tecrübe paylaşımı için Güney Amerika ülkelerinde temaslarda bulundu

BUENOS AİRES (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyeleri, Encümen üyeleri ve belediyenin üst düzey bürokratlarından oluşan heyet, kentsel dönüşüm konusunda tecrübe paylaşımı amacıyla Güney Amerika ülkelerinde temaslar gerçekleştirdi.

Heyet, 18 Şubat’ta başlayan ve Brezilya, Şili ve Arjantin’i içeren seyahat kapsamında, Sao Paulo, Rio de Janerio ve Santiago şehirlerinde incelemelerde bulundu.

Seyahatin son durağı olarak Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e gelen İBB heyeti, burada da bir dizi temas gerçekleştirdi.

Buenos Aires Şehir Hükümeti yönetim binasını ziyaret eden heyet, Kentsel Gelişim Planlama Sekreteri Mimar Carlos Colombo’nun “Buenos Aires Güney Bölgesi’nin yeniden aktifleştirilmesi” başlıklı sunumuna katıldı.

İBB heyeti, şehirdeki kentsel dönüşüm projeleri ve uygulamaları yanında Buenos Aires Ulaşım ve Kentsel Kalkınma Bakanlığının 2016 Strateji Planı hakkında bilgilendirildi.

Daha sonra Buenos Aires Şehir Meclisi’ne geçen heyet, Meclis Başkan Vekili Carmen Polledo tarafından kabul edildi.

Heyetin Güney Amerika temasları hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İBB Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Ebubekir Taşyürek, hem iktidar hem de muhalefet partilerinden meclis üyelerinin katıldığı seyahatin verimli geçtiğini söyledi.

Taşyürek, bu ziyaretlerle, Brezilya, Şili ve Arjantin’deki kentsel dönüşüm uygulamalarını yerinde görüp, hem Türkiye’de yapılan çalışmalar için deneyim paylaşımı yapmayı hem de karşı taraflara kendi deneyimlerini aktarmayı amaçladıklarını belirtti.

İBB heyetinin, Arjantin’deki temaslarını bugün tamamladıktan sonra Türkiye’ye döneceği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.