İç Anadolu Yerel Medya Toplantısı'nın ardından

İç Anadolu Yerel Medya Toplantısı'nın ardından
Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kiracı, toplantıyı değerlendirdi

YOZGAT (AA) - Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, İç Anadolu Yerel Medya Toplantısı'nın verimli geçtiğini söyledi.

Kiracı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından hafta sonu Yozgat'ta düzenlenen toplantıyı değerlendirdi.

Hakan Kiracı, Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantının sonuç bildirgesinde ekonomik yönden sıkıntılı günler geçiren yerel medyanın acilen ekonomik özgürlüğe kavuşturulmasının ve basın özgürlüğünün korunmasının istendiğini belirtti.

Kiracı, toplantıda aldıkları kararlara dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki nedeni ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör, hak arama yolu değildir. Demokratik ülkelerin olmazsa olmazı, basın ve ifade özgürlüğüdür. Kurum amirleri, gazetecilerin anayasa teminatı altındaki haber alma hakkına saygı göstermeli ve bütün kamu görevlilerini, gazetecileri doğru bilgilendirmeleri hususunda sıkça uyarmalıdır. Basın ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan yayınlar yapan ve gazeteciliği çıkar amaçları doğrultusunda birer tehdit ve şantaj aracı olarak kullanan yayın kuruluşlarına itibar edilmemelidir. Basın kartları yönetmeliği yeniden gözden geçirilmeli, yapılacak yeni düzenlemelerde gazeteciler cemiyetlerinden de görüş alınmalıdır."

Anadolu'nun dört bir yanında, ekonomik sıkıntılarla ayakta kalmaya çalışan mahalli gazetelerin icra ilanlarıyla ilgili yıllardan beri süregelen mağduriyetlerinin giderilebilmesi için İcra ve İflas Kanunu'nun 114. maddesinin Yargıtay içtihadına göre yeniden düzenlenerek acilen değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Kiracı, "Yerel medya olarak mesleki ve tüm yayın etkinliklerimizi Türk devletinin bekası ve ülkemizin daha güçlü olması konusunda üzerimizdeki sorumlulukla sürdürme kararlılığımızı kamuoyumuzun bir kere daha bilgisine saygıyla sunuyoruz.'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.