"İç Harp'ten Kuru Fasulye'ye" Sergisi Açıldı

"İç Harp'ten Kuru Fasulye'ye" Sergisi Açıldı
Ressam İlhami Atalay'ın 26 eserinin yer aldığı sergi, 15 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek- Küratör Erdoğan: - "(İç Harp), Atalay'ın 1973'te Berlin'de yaptığı, belki de onun sanat serüveninin en önemli tablosu. Yunus Emre'nin, insanın içerisindeki devasa

İSTANBUL (AA) - Ressam İlhami Atalay'ın eserlerinden oluşan "İç Harp'ten Kuru Fasulye'ye" isimli resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin destekleriyle düzenlenen sergi, Taksim Metrosu Kültür AŞ Sanat Galerisi'nde açıldı.

Açılışta konuşan Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük, İlhami Atalay'la 2 ay önce tanıştıklarını belirterek, "İlhami Bey ile tanışmamız, eserlerine bir bakıma vakıf olmamız ve kenarda kalmış olmasından duyduğumuz mahcubiyetle kendisine böyle bir serginin derhal gerçekleştirilebileceğini bildirdim. Yardımcı olmak için de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Eserleriyle var olduğunu gördüğümüz böyle bir sanatçıya, böyle bir mekanda hizmet etmek, bizim için onur ve gurur verici." dedi.

Serginin küratörü İsmail Erdoğan da İlhami Atalay üzerine bir sene önce "Savaş ve Sanat" başlıklı bir yazı yazdığını ve o günlerde bu serginin açılacağını hayal etmediğini dile getirdi.

Atalay'ın büyük bir sanatçı olduğunu anlatan Erdoğan, "Uzun yıllardır kendisini tanırım. Galerisinin Gülhane'de devam ettiğini ve o galeriden dünyaya ışık saçtığını düşünürken, galerinin kapandığını öğrendim ve onun sahada küstürüldüğünü gördüm. Bunun üzerine kendime vazife edindim. 'İlhami Atalay için ne yapabilirim?' diye düşünmeye başladım. Kendi kendime söz verdim. 'Ben nefes aldıkça, İlhami Atalay'ın hak ettiği değeri görmesi için elimden geleni yapacağım' dedim ve onun için ortaya büyük bir mücadele koydum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Atalay hakkında 4 kitap hazırlandığını ve kitapları 6 ay içinde okuyucuyla buluşturmayı hedeflediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"(İç Harp), Atalay'ın 1973'te Berlin'de yaptığı, belki de onun sanat serüveninin en önemli tablosu. Yunus Emre'nin, insanın içerisindeki devasa savaşı anlatan bir şiirinden yola çıkarak, Berlin Güzel Sanatlar Akademisinin ihtisas sınavında yaptığı bir eser. Fikir ve hikaye çok güçlü. O tablo, uzun süre Akademinin girişinde sergilendi. Biz de bu sergi için 'İç Harp'i milat kabul ettik. O eserden, sanatçının 2014'te yaptığı 'Kuru Fasulye' eserine kadar gelerek, sergideki hikayeyi tamamladık."

Ayrıca, serginin açılışına, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de katıldı.

Sanatçının 26 eserinin yer aldığı sergi, 15 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.