İç Savaştan Kaçtı Darbe Girişiminde Yaralandı

İç Savaştan Kaçtı Darbe Girişiminde Yaralandı
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen üniversite öğrencisi Ömer Halid Dervişe, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önünde vurularak gazi oldu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Ömer Halid Dervişe, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önünde kurşunların hedefi oldu.

Ülke genelinde birçok noktada vatandaşların darbe girişimine tepki amacıyla yoğun katılımla tuttuğu "demokrasi nöbeti"nde Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelenlerin de yer alması dikkati çekiyor.

Darbe girişimi sırasında çok sayıda kişinin şehit ve gazi olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önünde sırtından vurulan 21 yaşındaki Suriyeli Ömer Halid Dervişe ise 15 Temmuz gecesi darbe yanlılarına karşı kahramanca direniş gösterenlerin arasında bulundu.

İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Dervişe, o gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Dervişe, şehir dışından İstanbul'a dönerken darbe girişiminden haberdar olduğunu belirterek, "Fatih'teki evime gitmeye çalışırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önünde darbecilere karşı protesto yapan halkı gördüm" dedi.

"Türkiye'nin bize yaptıklarına teşekkür etmek için sokaktaydım"
Darbe yanlılarına tepki göstermek ve olup biteni kayıt altına almak için orada olduğunu aktaran Dervişe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Darbe girişimini protesto etmek için oradaydım. Biraz daha ilerledim. Yaralananlar olmuştu. Silah sesleri duyuluyordu. Arkaya doğru çekilmeye başladım ve o anda belimden vuruldum. Ben o gece gurur duydum. Demokrasi, vatan, millet için oradaydım... Suriye'de biz bunun acısını çektik, bunun için darbe girişimini protesto etmek için oradaydım. Suriye'nin yanında duran tek ülke olan Türkiye'nin bize yaptıklarına teşekkür etmek için sokaktaydım. Her zaman Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olacağız."

Ömer Halid Dervişe'nin tedavisine, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tip Fakültesi Hastanesinde devam ediliyor.

"Suriye'de benzer şeyler yaşadığımız için Türkiye'ye geldik"
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünde okuyan ağabey Muhammed Halid Dervişe de darbe girişiminden haberdar olduktan hemen sonra İstanbul'a geldiğini söyledi.

Dervişe, Suriye'de benzer şeyler yaşadıkları için Türkiye'ye gelmek zorunda olduklarını dile getirerek, burada da aynı durum olmasın diye kardeşinin sokağa çıktığını anlattı.

Muhammed Halid Dervişe, kardeşinin yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldığını ve bir süre hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydetti.

Türkiye'yi artık vatanları gibi gördüklerini ifade eden Dervişe, "Türkiye artık bizim vatanımız gibi oldu. Biz de kendimizi buradaki insanlarla beraber gördüğümüz için sokağa çıktık. Türkiye bize çok iyilik yaptı, biz de onun karşılığında bir şeyler vermek istedik." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.