ICCI 2015 Enerji Ödülleri sahiplerini buldu

ICCI 2015 Enerji Ödülleri sahiplerini buldu
ANKARA (AA) - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) 2015 Enerji Ödülleri, sahiplerini buldu.Beşinci ICCI Enerji Ödülleri töreni JW Marriott...

ANKARA (AA) - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) 2015 Enerji Ödülleri, sahiplerini buldu.

Beşinci ICCI Enerji Ödülleri töreni JW Marriott Hotel'de, AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez'in katılımıyla düzenlendi.

Başvurular, sektörün saygın isimlerinin katılımı ile oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi.

Yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımları desteklemek amacıyla da ödüllerin verildiği törende, yenilenebilir enerji santralleri, termik enerji santralleri ve verimlilik kategorilerinde, iki jüri özel ödülüyle birlikte toplam 11 ödül sahiplerini buldu.

Yenilenebilir enerji santralleri kategorisinde; rüzgar, hidroelektrik, jeotermal, biyokütle ve atık ile güneş, termik enerji santralleri kategorisinde; doğalgaz ve atık ısı santralleri ile verimlilik kategorisinde verimlilik projeleri yarıştı.

Yenilenebilir enerji santralleri "rüzgar" dalında büyük ödül, Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim AŞ'ye ait Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali’nin oldu.

Bu dalda jüri özel ödülü ise Enerjisa Enerji Üretim AŞ'nin Balıkesir Rüzgar Santrali’ne verildi.

Yenilenebilir enerji santralleri, "hidroelektrik" dalında büyük ödül, Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Cevizlik Regülatörü ve HES Rize İyidere’ye gitti.

Aynı kategoride "jeotermal" dalında büyük ödül, GÜRMAT Elektrik Üretim AŞ'ye ait (Efe 2 JES) Germencik- İncirliova'nın oldu.

"Biyokütle ve atık" dalında büyük ödüle, Gönen Biyogaz ve Organik Gübre Entegre Tesisi ile Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim AŞ. layık görüldü.

Bu dalda jüri özel ödülü de Ortadoğu Enerji‘ye Odayeri Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi ile verildi.

"Güneş" dalında büyük ödülün sahibi, Güneş Enerji Santrali çalışmasından dolayı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) oldu.

Termik enerji santralleri kategorisi "doğalgaz" dalında büyük ödül, RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ’nin Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali’ne verildi.

"Atık ısı" dalında ise büyük ödül Bursa Çimento Fabrikası AŞ’ye verildi.

Son olarak "Verimlilik" kategorisindeki ödülü, TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi alırken, bu kategorideki mansiyon ödülü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne gitti.

ICCI 2016 - 22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ise ICCI 2015 ödüllerini takiben 27-28-29 Nisan 2016’da İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.