İçişleri Bakanı Ala: Konvoyu Koruyan Jandarma Aracına Ateş Açıldı

İçişleri Bakanı Ala: Konvoyu Koruyan Jandarma Aracına Ateş Açıldı
İçişleri Bakanı Ala, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoy güzergahındaki çatışmayla ilgili, "Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş jandarma aracımıza ateş açılmıştır. " dedi

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıya ilişkin, "Konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır, iki astsubay da hafif yaralanmıştır." dedi.

Bakan Ala, Gölbaşı Polis Akademisinde komiser yardımcılarının mezuniyet töreni öncesi, çatışmaya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüğünü ve durumu değerlendirdiklerini aktaran Ala, Kılıçdaroğlu'nun iyi olduğunu bildirdi.

Bakan Ala, Kılıçdaroğlu'na üzüntülerini ilettiğini, onun da metanetle karşıladığını belirterek, Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonda görüştüğüne dikkati çekti.

"O bölgede çok ciddi bir operasyonel faaliyet yürütülmektedir"
Ala, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz seyahatin en güvenli bir biçimde geçmesi için, tabi orada kritik bazı unsurlar var, tedbirler alınmıştı, o tedbirlere yönelik aynı zamanda. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla, istediği yere götüreceğiz. Bunun için Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı, oradaydı. Gerekli tedbirleri bundan sonrası için de hem operasyon anlamında hem seyahatin güvenli bir biçimde tamamlanması için gerekli tedbirler alınıyor, alındı.

Biz de o bölgeye hem seyahatte kullanılmak üzere hem de diğer konularda yardımcı olunması maksadıyla helikopter de gönderdik. Kendisiyle de konuştuk. Bu terörist unsurlar, bölücü terör örgütü, Ordu'da, Giresun'da Karadeniz'e açılma niyetiyle terörist faaliyetlerde bulunmaktadır. Geçenlerde biliyorsunuz Ordu Gölköy'de bir terörist, silahlarıyla ölü ele geçirildi. Jandarmamız ve polis özel harekatımızla, o bölgede çok ciddi bir operasyonel faaliyet yürütülmektedir. İnşallah bu konuda da bu işi gerçekleştiren alçaklar da o bölgede yakalanıp, takip edilip, gereği yapılacaktır "

CHP tabanına, yönetimine, bütün millete ve devlete geçmiş olsun dileklerini ileten Ala, Kılıçdaroğlu'na olay karşısındaki tutumu dolayısıyla teşekkür etti.

PKK'ya yönelik operasyon başladı
Hep birlikte çaba sarf edilmesi gerektiğini vurgulayan Ala, terörün uluslararası boyutu ve Türkiye'deki durumunun bilindiğini, birlikte hareket edilerek meselenin üstesinden gelineceğini ifade etti.

Ala, Kılıçdaroğlu ile ilgili bir sorun olmadığını, programının da kendi istediği şekilde devam ettireceğini belirtti.

"CHP konvoyundan isabet alan araç var mı? sorusu üzerine Ala, "Yok" yanıtını verdi.

Bakan Ala, "Örgüt kesin mi?" sorusuna karşılık ise, şu yanıtı verdi:

"Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon da başladı. Başka araçta herhangi bir sorun yok. Sadece öncü emniyeti sağlamak üzere görevlendirilen araçlardan birinde. Öncü jandarma aracında hasar var ve onun içindeki kişiler, iki astsubay hafif, bir sürücü er ağır yaralı. Onun dışındaki araçlarda herhangi bir şey yok."

"Kılıçdaroğlu'nu daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz"
"Kılıçdaroğlu'nun halen olay yerinde olup olmadığının" sorulmasına karşılık Ala, "Oradan şu anda daha güvenli yere doğru alınıyor. Şavşat'a intikal ettiriliyor. Ondan sonra da oradaki program bizim de kendisine önereceğimiz belki hava unsurlarıyla, helikopterlerle sağlanacaktır. Bu haince saldırı, milletimize, bütün ülkemize yapılmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanıp cezalandırılması için bütün faaliyetler başlamıştır." dedi.

"Hedef CHP midir?" sorusuna karşılık da Ala, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır bu. Teröristin amacı ne olursa olsun, onu şuraya yönelikti, anamuhalefet partimize yönelik, partimizin genel başkanına ki... Ana muhalefet partimizin genel başkanına yapılmıştır. Biz bunu bütün hepimize yapılmış olarak alırız. Orada hedef şuydu, buydu, teröristin hedefinin ne olduğunun ne önemi var. Sonuçta bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı bir yerden bir yere intikal ederken, teröristler konvoyunun öncü güvenlik almakla görevli aracına saldırıyor. Bu durum yeterince açıktır. O bakımdan bunun spesifik olarak şöyleydi, böyleydi yorumuna hiç girmeye lüzum yok. Olan şey ortadadır. Büyük geçmiş olsun hem Genel Başkan'a hem Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hem milletimize. Biz de bundan sonrası için gerekli tedbirleri alarak devam ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.