İçişleri Bakanı Ala: Türkiye'ye Kimse Şimdiye Kadar Diz Çöktüremedi

İçişleri Bakanı Ala: Türkiye'ye Kimse Şimdiye Kadar Diz Çöktüremedi
İçişleri Bakanı Ala, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye'ye kimse şimdiye kadar diz çöktüremedi bundan sonrada diz çöktüremeyecek" dedi

VAN (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Elazığ'daki incelemelerinin ardından Van'a geldi.

İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK tarafından patlayıcı yüklü araçla saldırının gerçekleştirildiği polisevi ve polis merkezinde inceleme yapan Ala ve Kaya, iş yerleri ve evleri zarar gören vatandaşlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Türkiye'nin terör örgütlerinin hedefi haline geldiğini kaydeden Bakan Ala, "Bunun arkasındaki sahipleri biz biliyoruz ama Türkiye'ye kimse gerçekten şimdiye kadar diz çöktüremedi bundan sonra da diz çöktüremeyecek. Bizim önümüzü kesmeye çalışanlara biz diz çöktüreceğiz, milletimizle beraber. Bunu şimdiye kadar birçok konuda yaptık başarılı olduk bunda da başarılı olacağız." diye konuştu.

Vatandaşların zararı karşılanacak
"Vatandaşlarımıza buradan söylüyorum; siz hiç merak etmeyin burada ne zarar varsa onu biz şimdi gittiğimizde göndeririz karşılarız." diyen Bakan Ala, "Şehitlerimizi geri getirmek mümkün değil. Bu saldırıda 71 yaralımız vardı. Şimdi Allah'a şükür diğerleri tahliye olmuş ziyarete gideceğiz bir tek polisimiz yaralı hastanede aldığımız bilgilere göre onunda hayati tehlikesi yok. Ama ikisi sivil vatandaşımız bir de polis memurumuz 3 kişi dünkü bu alçakça saldırıda şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Bütün terör örgütleriyle baş edeceklerini belirten Ala, şunları söyledi:

"Bu terör örgütlerine bir çağırım var. Bakın tez elden bu insanlık dışı tutumunuzdan terörist tutumunuzdan vazgeçin bunun hiç kimseye faydası yok. İnsanımıza zarar veriyorsunuz. İnsanımızı şehit ediyorsunuz. Ne elde edeceksiniz yani terörün dünyada herhangi bir başarısı söz konusu mudur. Terör örgütlerinin herhangi bir ülkeyi yönetmesi mümkün müdür. Böyle bir şey dünya tarihinde var mı. Bir terör örgütü almış terör yöntemleriyle başarıya ulaşmış bir yeri yönetiyor böyle bir şey mümkün mü. Böyle bir şey mümkün olmadığına göre neden bu millete 79 milyon insanımıza bu saldırıları gerçekleştiriyorsunuz. Neden ülkemizin önün kesmeye çalışıyorsunuz. Neden sizi elinde maşa olarak tutanlara hizmet ediyorsunuz. Neden Vanlı kardeşime neden Elazığlı kardeşime saldırıyorsun. Neden ülkeme saldırıyorsun burada bakın bütün Van, Diyarbakır, Edirne, Sinop her taraf Türkiye bir kalkınma hamlesi içerisinde herkesin bu soruyu çok derinlemesine sorup ve cevabını bulması lazım, vermesi lazım."

"Bütün milletimizle karşı duracağız"
Terör örgütünün yıllardır bölge insanına sıkıntı yaşattığını dile getiren Ala, şöyle konuştu:

"Buradan çağır yapıyorum; topyekün nasıl ki 15 Temmuz gecesi ülkede yedisinden yetmişine kendisine saldıran o teröristlere karşı durdu. Bu mevzuda da bütün partiler yine herkes siyaset yapan yapmayan herkes bütün milletimiz bu bölücü terör örgütüne karşı da dimdik ayakta durmalı, karşı durmalı ve bunu da dize getirmeliyiz. Bunun buradaki insanlarımıza zarardan başka bir yararı dokunmadı. Yıllardır insanımıza burada eziyet sıkıntı çektiriliyor. Okula gidecek çocuğu alıp dağa götürüyor orada terörist yapıyor sonra döndürüyor burada otomobilde patlattırıyor. Bunların artık sona ermesi lazım biz devlet millet olarak topyekün bu şuur içerisinde hareket ediyoruz. Bunun da üstesinden geleceğiz. Terör örgütlerine teröristlere terk edilecek bir yerimiz yoktur, bırakılacak ülkemiz yoktur. Milletin geleceğini karartmalarına imkan verecek herhangi bir tutum içerisinde asla olmayız. O bakımdan Vanlı kardeşlerimle bu terörist örgütlere karşı topyekün bütün milletimizle karşı duracağız ve bunları Allah'ın izniyle Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Bunlara da bu ülkede yer olmadığını, terörist olarak yer olmadığını söylüyorum.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.