İçişleri Bakanı Soylu: (3)

İçişleri Bakanı Soylu: (3)
"Ey Kılıçdaroğlu, bizim işimiz teröristle, bizim işimiz vatandaşımızla değil"- "Biz bütün terörle mücadelede bunu gösterdik ama biraz yiğit olsan, biraz vicdanlı olsan, biraz insan olsan, biraz siyaseten ahlaklı olsan 38 sivil insanı, teknisyeni, işçiyi,

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ey Kılıçdaroğlu, bizim işimiz teröristle, bizim işimiz vatandaşımızla değil." dedi.

Soylu, AK Parti Arsin İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, terörle mücadelede yeni yeni kavramlar duymaya başladıklarını belirterek, "Kılıçdaroğlu diyor ki 'Silahlı terörist var, silahsız terörist var.' Derdi ne biliyor musunuz? Terörle mücadelemizi akamete uğratmak, bizi hareketsiz bırakmak, PKK'nın bölgedeki etkinliğini artırmaya çalışabilmek." diye konuştu.

Bunun nedeninin de HDP'nin toplumsal tabanını kaybetmesi olduğunu ifade eden Soylu, HDP milletvekillerinin katılımıyla oturma eylemi yapıldığını ve kimsenin o eylemlere gitmediğini dile getirdi.

Soylu, oturma eylemine ilişkin gözlemlerini paylaşarak, "Alıştılar ya şen ortakları Kılıçdaroğlu'ndan sözde 'adalet' gibi etkinlik yapmaya." ifadesini kullandı.

Silahlı insansız hava araçlarıyla ilgili tartışmalara değinen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tartışmalarla başka bir şey daha yapıyorlar, hani 'Sivil öldürdünüz' diyor ya. Ey Kılıçdaroğlu, bizim işimiz teröristle, bizim işimiz vatandaşımızla değil. Biz bütün terörle mücadelede bunu gösterdik ama biraz yiğit olsan, biraz vicdanlı olsan, biraz insan olsan, biraz siyaseten ahlaklı olsan 38 sivil insanı, teknisyeni, işçiyi, Aybüke'yi, Necmettin'i, Eren'imizi katleden PKK'ya karşı şu son günlerde çıkarmış olduğun sesin bir gramını çıkarsan bu millet sana gerekli cevabı verirdi sen merak etme. Hazırlanıyor, neye hazırlanıyor? 2019'a hazırlanıyor değil mi? PKK ile beraber. Bir kola FETÖ girmiş, bir kola PKK girmiş, sırtında DHKP-C 2019'a hazırlanıyor."

Soylu, konuşmasına şu fıkrayı anlatarak devam etti:

"Temel karneyi almış, bakmış ki karne çok kötü, kardeşini arıyor, diyor ki 'İdris karne çok kötü, Allah'ını seversen babamı hazırla. Karnenin kötü olduğunu falan söyle de eve geldiğim zaman kıyamet kopmasın.' İdris, 10 dakika sonra Temel'i geri arıyor diyor ki 'Sana bir haber vereceğim ama sakın çok üzülme, ben babama söyledim, onu hazırladım. Benim sana bir tavsiyem var, şimdi sen hazırlan.' Şimdi Kılıçdaroğlu, 2019'da bu millet sana ne yapacak PKK ile iş birliğine, FETÖ ile iş birliğine."

- "Türkiye'yi bundan alıkoymak için ellerinden geleni yapıyorlar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'daki tutumunu da eleştiren Soylu, "Ey Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, bu millet Temel'in babası gibi seni 2019'da bekliyor. Atleti karavanda poz vermek için giyinmeyecektin." dedi.

Soylu, terörle mücadeledeki başarıya dikkati çekerek, "Son bir ayın içerisinde 13 şehit verdik, 180'nin üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. İnsansız araçlarıyla dertleri ne? İnsansız hava araçlarıyla yapmış olduğumuz operasyonlarda Allah'a hamdolsun ki bir tek şehit vermedik, bir tek yaralımız da olmadı. Türkiye'yi bundan alıkoymak için elerinden geleni yapıyorlar." diye konuştu.

Eskiden insansız hava aracı uçuş saatinin ayda ortalama 100 saat olduğunu anımsatan Soylu, şimdi ise 2 bin 500 saatin üzerine çıktığını söyledi.

Soylu, Türkiye'nin insansız hava araçları konusunda önemli bir başarı yakaladığını, geçmişte İsrail'den alınan insansız hava araçlarının bozulduğunda tamirinin dahi sorun olduğunu anlatarak, "Kumandası sizin elinizde olmayacak, bundan sonra milletin, Türkiye'nin elinde olacak." ifadesini kullandı.

- "Türkiye istikrarını, yükselmesini aynı kararlılıkla devam ettiriyor"

Türkiye'nin ayağına takılmak istenen bütün çelmelere rağmen yolunda ilerlediğini vurgulayan Soylu, "Türkiye istikrarını, yükselmesini aynı kararlılıkla devam ettiriyor. 15 Temmuz'da bize vurmak istedikleri darbe aslında bizi güçlendirdi ve kuvvetledirdi. Şimdi yeni sistemimizle birlikte adımımızı atacağız, hep birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye'yi her alanda kat kat büyüttük, büyütmeye de aynı şekilde devam ediyoruz." dedi.

Soylu, fındık fiyatı konusunda ise şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim randıman biraz düşük. Tarım Bakanımızla konuştuk, o da bugün açıklama yaptı, hiç kimse endişe etmesin. Toprak Mahsulleri Genel Müdürümüzü aradım, dedim ki 'Bizim randıman meselemize çare buluyorsunuz.' Çalışacaklar, bize dönecekler. Hiç merak etmeyin, bize itimat edin ve güvenin. Bu meselede biraz sabırlı olun. İnşallah fındık meselesinde bu sene randıman düşüklüğünden kaynaklanan süreci beraber iyi yöneterek, sizi mağdur etmeyecek bir sonuca ulaştıracağız."

Soylu'nun, ilçedeki yatırımlarla ilgili bilgi de verdiği kongreye, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de katıldı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.