İçişleri Bakanı Soylu:

İçişleri Bakanı Soylu:
"Milletimizin üzerine yıllardan beri maliyet yükleyen, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan, ahlaksızca medeniyetimizi sorgulamaya çalışan, değerlerimizi yoksunlaştırmaya çalışan bu PKK terör örgütünü yerin 7 kat dibine sokmak bizim boynumuzun borcudur"- "Şu

TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Milletimizin üzerine yıllardan beri maliyet yükleyen, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan, ahlaksızca medeniyetimizi sorgulamaya çalışan, değerlerimizi yoksunlaştırmaya çalışan bu PKK terör örgütünü yerin 7 kat dibine sokmak bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Soylu, Köprübaşı ilçesinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Önemli bir zaman diliminin içinde bulunulduğunu belirten Soylu, "Bu vereceğimiz karar, ülkemizin geleceği için. Bu vereceğimiz karar, milletimizin geleceği için, Bu vereceğimiz karar, coğrafyamızın selameti için ve bu vereceğimiz karar, yarınlarımızın, geçmişte yaşadığımız birtakım meselelerle tekrar karşı karşıya kalmaması için. Şunu açıkça söylemek lazım, çok badirelerden geçtik. Çok da sıkıntılardan geçtik." diye konuştu.

Soylu, geçmişten bugüne kadar yaşanan sıkıntılı süreçlere ilişkin hatırlatmalarda bulunurken, "Tam 4 yıldır 2013, 2017, tam 4 yıldır bu meseleleri, ülkenin bu musibetleri başından defetmek için uğraşıyoruz. Bu sistemi 1960 darbesiyle, 1961 anayasasıyla kuranlar tam da bunun için kurdular. Zayıf bir sistem kurdular ki istediğimiz gibi yönetelim, istediğimiz gibi idare edelim, milleti faize boğalım, ondan sonra faiz üzerinden milleti, ülkeyi sömürelim. Ondan sonra da bu ülkeyi biz istediğimiz gibi idare edelim. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz." ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimleri ve sonrasında yaşananlara işaret eden Soylu, şunları söyledi:

"Bizim ayakta durmamızı istemezler. Biz başka bir medeniyetiz. Biz batı medeniyetine benzemeyiz. Biz kapımıza birisi geldiği zaman para, pul hesabı yapmayız. Kelle hesabı yapmayız. Biz şu ezanın bizim kulaklarımıza sadece haydin namaza, haydin felaha değil, bizim kulaklarımıza hayat, bizim kulaklarımıza inanç, bizim kulaklarımıza kardeşlik, bizim kulaklarımıza insanlık verdiğine inanırız. Bizim medeniyetimiz onların medeniyetine benzemez ve bizim medeniyetimiz büyük bir medeniyettir.

Kıymetli Cumhurbaşkanımızın talimatıdır, Başbakanımızın talimatıdır, bakan arkadaşlarım topyekün büyük bir mücadele ortaya koymaktadırlar. Hükümetimiz, milletvekili arkadaşlarımız, hepimiz. Şunu söyleyeyim; milletimizin üzerine yıllardan beri maliyet yükleyen, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan, ahlaksızca medeniyetimizi sorgulamaya çalışan, değerlerimizi yoksunlaştırmaya çalışan bu PKK terör örgütünü yerin 7 kat dibine sokmak bizim boynumuzun borcudur."

"Evlatlarımız Hakkari'nin dağlarında şu anda mücadele ediyorlar" diyen Soylu, "Şu anda Mardin'de, Tunceli'de mücadele ediyorlar. Lice'de mücadele ediyorlar. Her yerde, Tendürek'te mücadele ediyorlar. Cudi'de mücadele ediyorlar. Bugün 32'nin üzerinde operasyon yapıyorlar. Dün sadece Tunceli'de karın altında hiç merak etmeyin 24 tane bu alçakların sığınağını ele geçirdiler bizimkiler, tarumar ettiler. Bizimkiler onları kovalıyor, onlar da fare gibi kaçıyorlar." şeklinde konuştu.

- "Onun biraz insafı, biraz aklı olsa Türkiye'ye döner teşekkür eder"

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken de şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ne demiş biliyor musunuz? Diyarbakır'a gitti, salonda 200 kişiye konuştu. Diyarbakır'a gitmek için gitti yani. Gitti 200 kişiye konuştu Diyarbakır'da. Toplam 200 kişi. Salonun içinde 200 kişi, yarısını giderken götürdü buradan. Şimdi şunu söylemek istiyorum; Ne diyor biliyor musunuz? 'Eğer evet verirseniz, 4 milyon Suriyeliyi bunlar vatandaş yapacak'. Ben bu kadar memleketi... kavga kaşağısı derler bizim buralarda doğru mu? Adam kavga kaşağısı, yani bu kadar içinden, 'milleti birbirine düşürmek, kin, nefret ortaya koyabilmek için hangi fitneyi ortaya atsam da hangi fitneyi sağlasam da bu memleket birbirine karışsa' diyen bir adam daha bu ülkeye gelmemiştir. Yalan bunda, fitne bunda.

Hem de bunu niçin söylüyor? millet birbirine düşsün diye. Biz ne yapıyoruz şimdi? Onun biraz insafı, vicdanı olsa, biraz aklı olsa Türkiye'ye döner teşekkür eder. Der ki 'Ey AK Parti iktidarı, ey Tayyip Erdoğan, bu insanları ölümden kurtardın, Allah razı olsun. Şimdi Cerablus'a girdiniz, El Bab'a girdiniz Allah razı olsun' Cerablus'ta öyle bir şehir oluşturduk ki şu anda bizim evlatlarımız orada. Orada Azez'de bu akşam bizim polisimize el yapımı patlayıcı attılar, Allah'ımıza şükürler olsun hiçbir şey olmadı. Orada emniyet amirimizle de konuştum, geçmiş olsun dileklerimi de ilettim. 'Evlatlarımıza iyi bak.' dedim. 'Bu memleketin, milletin sana emanetidir.' dedim."

"Niye orada bizim evlatlarımız" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Çünkü orayı huzura kavuşturduk. İlk önce Cerablus'u huzura kavuşturduk, 20 bin Suriyeli gitti oraya yerleşti. Şimdi El Bab'a yine binlerce, on binlerce insan yerleşecek, oradaki kasabalara. Biz o insanların kendi memleketlerinde yaşayabilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bütün imkanları seferber ediyoruz. Demiyor ki 'siz bu insanların canını kurtardınız, Allah razı olsun. Çocukların, kadınların kötü muamele görmesini engellediniz. Bizim medeniyetimizden Allah razı olsun, minnettarız, müteşekkiriz. Orada bunları katletmediler, öldürmediler siz sahip çıktınız, şimdi oralarda güvenli bölgeler oluşturuyorsunuz, bunları gene kendi topraklarında hem de güvenliğini sağlayarak yaşamasını gerçekleştiriyorsunuz' demiyor da oradan gene bir yalanla beraber bu ülkede bir nifak tohumu ortaya koymaya çalışıyor, insanları birbirine düşürmeye çalışıyor. Allah'ım ne günah işledik de bu Kılıçdaroğlu, bu ülkede siyaset yapıyor.? Ne günah işledik, bir imtihanla, sınavla karşı karşıyayız. Yalanı bu kadar rahat konuşabilen, milletin karşısında konuşabilen, yani inanın anlayabilmek mümkün değildir.

Mesele insan olunca insan üzerinden bir yalanı, nifakı, iftirayı ortaya koymaya çalışınca, elbetteki bizim medeniyetimize, insanlığımıza yakışmıyor. 'Bütün müminler, inananlar kardeştir.' diyoruz. Bu insanlarla biz aynı kıbleye dönüp namaz kılıyoruz. Ne yapacağız, sırtımızı mı dönelim? Olan katliamı görmeyelim mi? kadına, kıza, çocuğa sahip çıkmayalım mı? Şimdi onlara en güzelini yapıyoruz. Orada onların yerleşmelerini temin eden bir anlayış ortaya koymaya çalışıyoruz. Onlar bunu hep söylediler, bugün söylemediler. Aynı iftirayı rahmetli Menderes'e de attılar, aynı iftirayı rahmetli Özal'a da attılar, aynı iftiraları rahmetli Erbakan'a da attılar. Herkese bu iftiraları attılar, on yılardan beri de kıymetli Cumhurbaşkanımıza aynı iftiraları attılar."

- "Bu ülkede biteceksiniz, bu coğrafyada biteceksiniz"

Yeni sistemle alakalı eleştirilere de değinen Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kılıçdaroğlu kiminle birleşti? PKK ile birleşti mi? FETÖ ile birleşti mi? Şimdi birleştiler. Bu PKK ile birleşmeleri... şunu söyleyeceğim; Cumhuriyet Halk Partisine oy verenlere söylemek lazım. Arkadaş bu ülkede evlatlarımız şehit oluyor. Geçen gün bir yüzbaşımızı şehit verdik. Kolay mı yetişiyor bir yüzbaşı kolay mı? Cesur. Bir önceki operasyonda da 4 kişinin orada etkisiz hale getirilmesinde onun operasyonuydu, şimdi de çok önemli bir operasyonda epey terörist etkisiz hale geldi, ama kendisini şehit verdik. Şimdi terör örgütünün değirmenine bu saatte Kılıçdaroğlu niçin su taşıyor? Allah rızası için soruyorum; niçin su taşıyor? Niçin ona can suyu veriyor? Bunun hesabını bu millet ona bu dünyada da öbür dünyada da sorar. Bu kadar açık ve nettir. CHP'li kardeşlerimize de bunu söylemek lazım."

"Kandil diyor ki (evet çıkarsa bittik)" ifadesini kullanan Soylu, şunları kaydetti:

"Biteceksiniz hiç merak etmeyin. Bu ülkede biteceksiniz, bu coğrafyada biteceksiniz. PKK sana söylüyorum; seni Kılıçdaroğlu da kurtaramayacak, Hollanda da kurtaramayacak, Almanya da kurtaramayacak, kimse de kurtaramayacak. Şimdi öbür ortağı kim FETÖ. Biz Milliyetçi Hareket Partisi ile bir araya geldik. Allah Devlet Bey'den razı olsun. Bir adım biz attık, bir adım onlar attı ortak bir anayasada uzlaştık, milletimizin önüne getirdik, Şimdi anlatıyoruz. Peki bu FETÖ ile nasıl bir uzlaşma sağladın ki nasıl kol kola girdin ki neredeyse Gordion'un düğümü gibi bir türlü çözülemedin? Nasıl? FETÖ ile nasıl bir uzlaşma bu? Şunu derler ya öyle söylerler, anlaşılan Kılıçdaroğlu FETÖ ile Katolik nikahı kıymış. Tam yakışıyor. Şimdi tencere kapak olmuşlar, çok doğru."

Soylu, milletin her şeyi gördüğünü belirterek, "Bu tiyatrocuyu da görüyor ve ne diyor Sayın Cumhurbaşkanımız, '5 tane keçiyi güdebilmiş değil'. Onun için hiç merak etmeyin. Sizden güç istiyoruz. Bize güç verdiniz, destek verdiniz, sizi mahcup etmedik." dedi.

Programa AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ile AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.